Friss hírek

2009.11.25. 18:09

Nem javasol BKV tarifaemelést a fõváros városüzemeltetési bizottsága

<p>Nem támogatja a 4 százalékos BKV tarifaemelést a fõváros városüzemeltetési bizottsága. A bizottság errõl szerdán késõ délután hozott döntést. A tarifaemelésrõl egyébként korábban Horváth Csaba és Ikvai-Szabó Imre nyújtott be javaslatot. Ezt az elõterjesztést a Városi és Elõvárosi Közlekedési Egyesület azért támadta, mert szerintük a 4 százalékos tarifaemelés a BKV bevételeiben rendkívül csekély mértékben jelentkezik csak. Végsõ soron ezt az érvelést fogadta el szerdán a fõvárosi szakbizottság és ilyen értelmû javaslatot terjesztenek csütörtökön a Fõvárosi Közgyûlés elé, ahol az emelésrõl tárgyalnak.</p>

Vitézy Dávid, a VEKE szóvivõje, aki meghívottként részt vett a bizottsági ülésen, a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a szakbizottság azt az állásfoglalást fogadta el, hogy 0,00 százalékos - vagyis semekkora - BKV tarifaemelést javasolnak. Korábban egy SZDSZ-es elõterjesztésben szerepelt, hogy 4 százalékkal kellene emelni a BKV jegy- és bérlet árait. Ezt az elõterjesztést csütörtökön tárgyalja a Fõvárosi Közgyûlés.

Az elõterjesztés tárgyalásakor nagy súllyal esik a latba majd a most elfogadott szakbizottsági állásfoglalás. Az emelést elutasító állásfoglalásra szavazott a fideszes politikusok mellett a bizottságból két SZDSZ-es és egy MSZP-s képviselõ is - mondta Vitézy Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!