Friss hírek

2010.06.17. 11:49

10 kamionnyi adomány indult Győrből az árvíz sújtotta településekre

<p>Helyi építési vállalkozók fogtak össze Győrben az árvízkárosultak megsegítésére. Csütörtök délelőtt tíz kamionnyi építőanyagot vittek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófa sújtotta térségbe.</p>

Építőanyaggal segítik az árvíz miatt súlyos helyzetbe került Észak-magyarországi települések lakosait győri építőipari vállalkozók. Négy helyi vállalkozó több millió forint értékű adománnyal segíti a szerencsétlenül járt embereket. Felsőzsolcára, Edelénybe és Szendrőre a házak újjáépítéséhez szükséges építőanyagokat, falazó habarcsot, téglát, járólapot, fajanszot, színező vakolatot vittek csütörtökön délelőtt 10 kamionnal és teherautókkal.

Ezenkívül az egyik legnagyobb győri festékboltban bekerülési áron, a fogyasztói árhoz képest 20-40 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak az árvíz sújtotta Győr - Moson- Sopron megyei települések lakói.

Győr vásora is segít, idén elmarad a szokásos nyári tűzijáték, az erre szánt egymillió forintból a kisalföldi megyeszékhelyhez közeli Bőnyt és Mezőörsöt támogatják. - tájékoztatott Domanyik Eszter a győri önkormányzat sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!