Le akarta vásárolni a boltos tartozását

A tulajdonos állítólagos tartozására hivatkozva “vásárolt be” egy férfi Nyíregyházán, az egyik kisboltban. Szeszesitalt, csokit, cigarettát pakolt el, majd közölte az eladóval és a tulajdonos feleségével, hogy megöli a tulajt, ha nem rendezi a tartozását. A férfi ellen önbíráskodás miatt indított eljárást a rendőrség. A boltos állítja: nem tartozik a férfinak.

A tulajdonos állítólagos tartozására hivatkozva mintegy ötezer forint értékben tulajdonított el egy nyíregyházi kisboltból egy fiatalember szeszes italokat, cigarettát, csokit és egy öngyújtót hétfőn délután – közölte a Független Hírügynökséggel Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az üzletben az eladónő tartózkodott, de nemsokára megjelent a tulajdonos felesége is. A férfi mindkettőjük előtt azzal fenyegetőzött, hogy megöli a tulajt, amennyiben nem rendezi tartozását. A közben értesített rendőrök elfogták a feltételezett tettest, aki taxival próbált meg távozni. Az eltulajdonított áru visszakerült az üzletbe, így anyagi kár nem keletkezett. A büntetett előéletű 24 éves férfit önbíráskodás megalapozott gyanújával a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

A szóvivő hozzátette: a gyanúsított megtagadta a vallomástételt, a bolt tulajdonosa pedig azt mondja; nem tartozik neki.