Le akart ugrani a TV-toronyból, de megfogták

Hatvan méteres magasságban ült ki egy férfi a zalaegerszegi TV-torony korlátjára, ahonnan le akart ugrani. A férfit egy rendőr és egy tűzoltó kapta el az utolsó pillanatban – közölte a Független Hírügynökséggel szerdán Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az eset hétfőn este történt.

A férfi előzőleg felhívta egy ismerősét és elmondta neki, hogy felmászik a toronyba és leugrik. Ismerőse értesítette a rendőrséget. Mire a rendőrök, a tűzoltók, a mentők és egy pszichológus, illetve egy hozzátartozó a helyszínre ért, a férfi már felmászott a TV-torony kilátójának aljáig, amely hatvan méter magasan van. Senkivel nem volt hajlandó beszélni.

Ezt követően egy rendőrökből, tűzoltókból, mentősökből és egy pszichológusból álló csoport észrevétlenül felmászott a toronyba. A férfi csak akkor látta meg őket, amikor már felértek. Az egyik zalaegerszegi rendőrnyomozó és egy tűzoltó az utolsó pillanatban kapta el az öngyilkos-jelöltet, aki akkor már ugrani készült. A férfit a mentők kórházba szállították.

A torony hétfőn este zárva volt. A férfi feltehetően átmászott a rácson és a torony külső lépcsőjén jutott fel a hatvan méteres magasságba.