Álbombát találtak Szegeden

Bomba - Illusztráció
Bomba - Illusztráció
Szeged – Bombaimitáció, így fogalmaztak a tűzszerészek a péntek éjszaka Szegeden talált robbanószer ügyében.

16:58: Több millió forintot is fizethet a szegedi álbombagyáros
Akár több millió forintos kártérítést is fizethet az a fiatalember, aki álbombát helyezett el egy autóban péntek este Szegeden. A járművet egy benzinkút parkolójában hagyta. Ha bebizonyosodik, hogy valamilyen céllal tette a szerkezetet a kocsiba, a helyszíneléssel és a megsemmisítéssel járó költségek mellett a benzinkút kárát is kifizettethetik vele. Ennek pontos összegéről egyelőre semmit sem tudni.

Az álbombát a benzinkút vezetője fedezte fel, akinek gyanús lett a magára hagyott autó, és benne lévő szerkezet. A kiérkező rendőrök is úgy látták, hogy a tárgy hasonlított egy bombára. Azonnal értesítették a tűzszerészeket, akik viszont már megérkezéskor látták, hogy nem bombáról van szó, csak egy vekkerből és kábelekből álló szerkezetről.

Az autó tulajdonosa elismerte, hogy ő készítette és hagyta a benzinkúton az álbombát, elfogadható magyarázatot azonban nem tudott adni arra, miért tette ezt. Ellene garázdaság miatt indítottak eljárást. A rendőrség kihallgatta a fiatalember barátját is, de egyiküket sem vették őrizetbe.

10:00: Az autó tulajdonosát és annak barátját hallgatták meg éjszaka a rendőrök, de elfogadható magyarázatot még mindig nem adtak arra, hogy miért készült el ez a szerkezet, és miért tévesztették meg a rendőröket.

A szegedi Makkosházi körutat éjjel 11 órakor zárták le a rendőrök, mert az egyik benzinkút dolgozóinak gyanús lett egy magára hagyott autó, amelyben első látásra egy bomba volt. A kiérkező rendőrök szerint a tárgy nagyon hasonlított egy robbanószerkezetre.

Azonnal értesítették a tűzszerész csoportot, akik már a kiérkezésükkor látták, hogy az autóban lévő szerkezet házilag barkácsolt valami lehet. Az autó ülésén elhelyezett dobozban volt egy vekker és kábelek, robbanó szerkezetet azonban nem találtak – mondta a Független Hírügynökségnek Mózesné Toronykői Márta, a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense.

Az ügyben két férfit állított elő a rendőrség. Az autó tulajdonosát és annak barátját. A rendőrségnek nem tudtak elfogadható magyarázatot adni arra, hogy miért hagyták a benzinkútnál az autót, és abban a robbanószerkezetre megtévesztésig hasonlító dobozt.