Lázár balesete – Egy minisztériumi dolgozó vezette az államtitkár autóját

Budapest, 2012. október 24., szerda (MTI) – Egy minisztériumi alkalmazott vezette azt a mikrobuszt, amelyben Lázár János államtitkár utazott, és amely balesetet szenvedett szerda reggel az M5-ös autópályán. Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja az eljárást – mondta az ügyészségi szóvivő az MTI érdeklődésre.

Fazekas Géza ezzel cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint az ügyészég átvette a nyomozást a rendőrségtől, mivel a Miniszterelnökséget vezető államtitkár mikrobuszát hivatásos rendőr vezette.

A Lázár Jánost szállító mikrobusz és egy személyautó az autópályán, Kecskemét közelében, a Budapest felé vezető oldalon, a 107-108 kilométerszelvény között karambolozott. A baleset következtében a személyautóban utazó nő meghalt, Lázár János és a mikrobusz vezetője könnyebben megsérült.

Az ügyészségi szóvivő az MTI megkeresésére azt mondta: az eddigi adatok szerint egy minisztériumi dolgozó vezette azt a járművet, amelyben Lázár János is utazott, de az ügy vizsgálata még folyik.

Fazekas Géza közlése szerint a rendőrségi helyszínelésnél “minden eshetőségre felkészülve” a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség egyik munkatársa is rész vett, de – mint fogalmazott – “a jelenleg rendelkezésre álló adatok nem alapozzák meg az ügyészségi nyomozás hatáskörét”, így a megyei rendőrség folytatja az eljárást.

A Kormányszóvivői Iroda szerda reggel közölte, hogy az államtitkárt szállító jármű balesetet szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház arról tájékoztatott, hogy Lázár János és a gépkocsivezetője is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, zúzódásokat szenvedett. Ellátták őket, majd elhagyhatták a kórházat.

– MTI –