Lazán, kisvárosiasan

Aláírásgyűjtésbe kezdett, a polgármestertől pedig népszavazás kiírását kéri a Nyulas és Nagyerdő Természetvédő Társaság. Kartács utca, nyílt levél [.pdf – 70KB] Válasz a nyílt levélre [.doc – 36KB]

Lelesz György, az NNTT elnöke elmondta: amennyiben az általuk október 4-én beadott népszavazás kiírását kezdeményező beadványuk nem éri el célját, akkor a társaság 20 ezer aláírást gyűjtve még tovább megy, ha kell országos fórumok elé viszi Nyulas városrész és a Kartács utca ügyét. Mint emlékezetes, az NNTT és más természetvédő társaságok, civil személyek, helyi lakosok egy része nem szeretné, hogy a Kartács utca és környéke tömeges társasházépítések helyszínévé váljon.

Novemberben eldől

Kósa Lajos polgármester közleményben válaszolt a természetvédők megkeresésére. Leszögezte: az általuk kidolgozott szabályozási terv módosítása szerint a terület Nagyerdő felőli részén legfeljebb két lakás, a közepén legfeljebb 6, a Tücsök és Böszörményi út mentén pedig 8 lakás lenne építhető.

Hozzátette még, hogy a mintegy 22 millió forintos költségű helyi népszavazáson arról kellene döntenie Debrecen lakosságának (körülbelül 165 ezer ember vehetne részt), hogy Nyulason csak 2 lakást magába foglaló épületek épülhessenek. A javaslatot a november 3-ai közgyűlés elé terjeszti a polgármester.