Sport

2014.10.05. 22:11

Pontszerzés Csíkszeredában

A Jegesmedvék második hétvégi mérkőzésükön ponttal távoztak Csíkszeredából.

A Jegesmedvék második hétvégi mérkőzésükön ponttal távoztak Csíkszeredából.

A mérkőzést nagy elánnal kezdte a Miskolc, már a saját térfelén letámadták a hazaiakat, és Kozuchot is hamar bemelegítették. A 6. percben a sárga-feketék a saját kapujuknál adták el a korongot, és Sjölund közelről kotorta be azt a hálóba (1-0). A 11. percben jött a válasz: emberelőnyben Boyle a kék vonal közeléből bombázott a kapuba (1-1). Két perccel később Molnár Zs. kerülte meg a védőjét, így egyedül állt már Duschekkel szemben, de közeli lövését hárította a miskolci kapus. A Jegesmedvék továbbra is jó értelemben vett agresszivitással játszottak, minden korongra rámentek, folyamatosan ütköztek, és közben számos helyzetük akadt, igaz, Duscheknek is volt munkája bőven. Az utolsó percben késleltetett kiállításban a csíkiak odacsaptak Duscheknek, ebből nagy lökdösődés alakult ki, de végül lehiggadtak a felek.

Csaknem 10 perc emberhátrányban

A második harmadot áthúzódó emberelőnyben kezdte a Csíkszereda, de a masszív miskolci védekezéssel nem tudtak mit kezdeni. Ennek letelte után megint sorozatban kapták a kiállításokat a Jegesmedvék, Duscheknek többször is nagyot kellett védenie, a 9. percben pedig úgy hárított, hogy ráfeküdt a korongra. A 12. percben Sjölund szólóját védte parádésan Duschek. A 17. percben újabb hazai előny következett, amit ki is használtak Satek nagy lövése révén (2-1). Ebben a harmadban a román bírók szinte folyamatosan fújták be a miskolci büntetéseket, így a Jegesmedvék kilenc és fél (!) percet játszottak emberhátrányban, míg a hazaiak egyetlen retorziót sem kaptak.

Tóth egyenlített

A harmadik harmad 4. percében Duschek védett nagy bravúrral egy megpattanó lövést. A 7. percben Nagy eresztett meg egy életerős lövést, a Kozuchról kipattanó korongot pedig Tóth emelte a kapuba (2-2). Egyenlő létszámban a Jegesmedvék uralták a mérkőzést, beszorították a hazaiakat. A 15. percben Dansereau óriási bombája a kapuvason csattant. Két perccel később ugyanő két hátvédet is átjátszott, Kozuch azonban védett. A hosszabbítás sem hozott újabb gólt, így következhettek a büntetők. A Jegesmedvék közül csak Tóth talált be, a Csíkszeredából Sjölund kétszer is eredményes volt, így az extrapontot a hazaiak kapták.


JEGYZŐKÖNYV

HSC Csíkszereda - Miskolci Jegesmedvék

3-2 bü. (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Csíkszeredai jégcsarnok, 900 néző. V.: Iliescu, Gergely, Máthé, Rédai.


HSC Csíkszereda: Kozuch – Molnár Z., Sjölund, Rokaly, Bors, Curilla, Pál, Salló, Geréb, Satek, Mihály, Molnár Zs., Tranca, Papp, Spady, Nagy, Bíró M., Bíró O., Nagy, Bíró T., Farkas, Gecse, Ruczuj(k). Edző: Christer Dreberg.

Miskolci Jegesmedvék: Duschek – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Becze, Tóth, Dansereau, Láda P., Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Bálizs(k). Edző: Majoross Gergely.


Gól: Sjölund(2), Satek ill., Boyle, Tóth

Kiállítás: 10 perc illetve 18 perc


Majoross Gergely: - Ma azt kaptuk, amit megérdemeltünk. Tegnap is belesétáltunk egy olyan csapdába, amire pedig felhívtuk a játékosok figyelmét. Tisztában voltunk azzal, milyen nehézségekbe ütközhetünk itt, ám ahelyett, hogy okosan játszottunk volna, fejjel mentünk a falnak. Tegnap még ki tudtunk kijönni jól ebből a helyzetből, ma nem, és ez így igazságos. A játékosoknak is elmondtam a mérkőzés után, hogy fölösleges olyan körülményekre hivatkozni, amelyeket nem tudunk befolyásolni. A meccset mi veszítjük el, senki más. Ebben mindenképpen javulnunk kell. Egyáltalán nem vagyok elégedett a hétvégén szerzett három ponttal, mert nem azt nyújtottuk, amit magunktól elvárok. A mai Csíkszereda megérdemelte a győzelmet, mert mi túlságosan elégedettek voltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!