Hajdú-Bihar

2011.06.24. 20:42

Busszal a Dózsa György utcán

<p>Debrecen -&nbsp;Hétfőtől csak a tömegközlekedési járművek térhetnek vissza az építési útvonalra.</p>

– A szakemberek, akik a tervezést csinálják, meg értenek is a szakmájukhoz, ezt jóváhagyták! Aztán jöttek a lakossági panaszok és a város vezetői megváltoztatták.

Tényszerűen így foglalta össze az egyik érintett a történteket, hogy tudniillik péntektől elvileg le van zárva a Dózsa György utca, hétfőtől azonban mégis járnak rajta a buszok.

Mert valóban meglepő, hogy Debrecenben – ahol a csatornázási „dúlások” alkalmával kellő tapasztalat gyűlt össze az elterelések ügyében –, egyik napról a másikra oda-vissza módosítanak sok tízezer ember közlekedését érintő döntéseket.

– Tessék úgy felfogni, hogy a város vezetői az első kedvezőtlen jelre azonnal reagáltak! – tanácsolta Cserős Attila projektvezető, akinek sok fejfájást okoz ugyan a változtatás, de megérti és méltányolja a döntés okait. Mint mondta, hétfőn a városházán Varga László főosztályvezetőnél ismét összeülnek az érintettek, s döntenek a továbbiakról.

– Miről dönthetnek? – kérdeztük később Kósa Lajost, mivel véglegesnek tekintettük a pénteki bejelentést a tömegközlekedési útvonal visszaállításáról.

– Semmi sem végleges! – vetette közbe. – Az új helyzetből fakadóan szükség van technikai jellegű egyeztetésekre – mondta aztán. Másik felvetésünkre, hogy a tömegközlekedés visszaterelése miatt lassabban halad majd a kivitelező, azt válaszolta: ha minden optimálisan zajlik, szeptember 9-re befejezhetik a munkát azon a szakaszon.

A történtek kapcsán érdemes tudni kell, hogy a munkaterület biztosításáról mindig a kivitelezőnek kötelessége gondoskodni – az út tulajdonosának és kezelőjének bevonásával, illetve jóváhagyásával. Ugyancsak a kivitelező feladata megfelelően tájékoztatni a lakosságot a változással kapcsolatos tudnivalókról.

HBN – SZK


Debrecen - Hétfőtől újra a Dózsa György utcán járnak a 31-es, 32-es, 12-es és 15-ös autóbuszok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!