Friss hírek

2008.08.03. 20:42

Nem a népszavazáson - nem csatlakozik Zalaegerszeghez Petőhenye

<p>Nem csatlakozik Zalaegerszeghez Petőhenye - így döntöttek a helyiek a vasárnapi népszavazáson. A referendum érvényes és eredményes, a választásra jogosultak 62 százaléka adta le voksát, 368-ból 229-en szavaztak. A kérdésre, hogy egyetértenek -e a Zalaegerszeghez való csatlakozással és azzal, hogy e döntéssel Petőhenye valamennyi joga és kötelessége a zalai megyeszékhelyre száll, 125-en mondtak nemet, 104 igen ellenében - mondta el a Független Hírügynökségnek Erdélyi Gábor, a területileg illetékes zalaszentiváni körjegyző.</p>

A Zalaegerszegtől 10 kilométerre fekvő községben május 10-én döntött a képviselő-testület arról, hogy népszavazást kezdeményeznek a csatlakozásról. Ha igennel szavaztak volna, akkor a zalaegerszegiek is referendumon mondtak volna véleményt, a végleges döntés pedig a köztársasági elnöké lett volna.

A vasárnapi petőhenyei népszavazást érvényesnek és eredményesnek minősítő döntés ellen szerda délután négy óráig lehet fellebezni a területi választási bizottságnál, amelynek újabb három napja van a beadvány elbírálására, így a népszavazás eredménye a hét végére válhat jogerőssé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!