Friss hírek

2010.06.10. 16:44

ÁRVÍZ - Mikóháza elkerülhette volna az árvizet

<p>Elkerülhette volna az utóbbi hetek két árvizét a Zempléni-hegységben található Mikóháza - állítja a falu polgármestere. A település ugyanis többször is pályázott felszíni vízrendezésre, de egyszer sem nyert.</p>

Május végén és június elején két alkalommal árasztotta el Mikóháza egy részét a Bózsva-patak vize. Frankó Tamás polgármester elmondása szerint hatvan ház került víz alá, több családot ki is kellett telepíteniük. A faluvezető szerint mindezt megspórolhatták volna, ha az elmúlt tíz évben többször is benyújtott felszíni vízrendezési pályázatuk valamikor nyer. A polgármester hozzátette: most is van benn egy támogatási igényük , de az forráshiány miatt tartaléklistára került. A beruházás lényege az lenne, hogy a vízelvezető árkok segítségével már be sem engednék az esővizet a lakott területekre, így az nem önthetné el a házakat. A kivitelezés mintegy 200 millió forintba kerülne - közölte Frankó Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!