Láthatósági mellények polgárőröknek

Az ünnepélyes aláíráson
Az ünnepélyes aláíráson - © Fotó: Sebestyén Jenő
Alsózsolca – A kormány és a Belügyminisztérium támogatásával valósul meg.

Magyarország Kormánya és Belügyminisztériuma 2014 őszén jelentette be: 200 millió forintos rendkívüli támogatást nyújt az Országos Polgárőr Szövetségnek (OPSZ). Ezt az összeget kizárólag az önkéntes bűnmegelőzők láthatósági mellényeinek beszerzésére használhatják fel.

Minőségi beszállító

A bejelentést követően 2015 áprilisában közbeszerzési eljárás indult – eredménytelenül. Emiatt 2015 decemberében újabb közbeszerzési eljárást írt ki az Országos Polgárőr Szövetség, amelyre hat cég jelentkezett. Miután kettőt már az eljárás elején kizártak, így négyből választották ki a győztes Vizuátor Kft-t. Az OPSZ Elnöksége a közbeszerzési bizottság döntését április 29-ei ülésén egyhangúlag jóváhagyta.

Ennek megfelelően május 23-án az OPSZ elnöki irodájában aláírták a megállapodást az Országos Polgárőr Szövetség és a Vizuátor Kft. között. Ebben az alsózsolcai cég – amely hosszú évek óta minőségi beszállítója a polgárőr-egyesületeknek, megyei szövetségeknek és az OPSZ-nek – vállalta, hogy az első körben, 75 napon belül leszállít a megyei szövetségeknek létszám­arányosan elosztva 23 ezer láthatósági mellényt, majd ezt követően további 9 205 mellény kerül gyártásra és kiszállításra.

A gyártó cég úgy tervezi, hogy a június 18-án Sopronban rendezendő Országos Polgárőr Nap alkalmából Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék kapják meg elsőként a láthatósági mellényeket, amelyek nagyon erős, tartós anyagból készülnek, legalább 25 mosást kibírnak, így hosszú évekre biztosítják az önkéntes bűnmegelőzők számára a láthatóságot.

A megállapodást az Országos Polgárőr Szövetség részéről dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, a Vizuátor Kft. részéről Molnárné Sáfrány Andrea ügyvezető írták alá. A megállapodás parafálását követően dr. Túrós András OPSZ Elnöki Dicséretben és jutalomban részesítette Nagy Vivient, az Országos Rendőr-főkapitányság Készenléti Rendőrség közbeszerzési osztályának munkatársát, a bíráló bizottság tagját.

ÉM-TZ0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s