Helyi közélet

2015.01.08. 20:41

Böjte Csaba szerzetessel is találkoztak

Ózd - Egy pályázatnak köszönhetően az ózdi Újváros Téri Általános Iskola tanulói négy napos kiránduláson vettek részt Erdélyben.

Ózd - Egy pályázatnak köszönhetően az ózdi Újváros Téri Általános Iskola tanulói négy napos kiránduláson vettek részt Erdélyben.

A Határtalanul címet viselő program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes ismertségek kialakítása, a nemzeti összetartozás erősítése. Az út során a tizenévesek érintették Nagyváradot, Nagyszalontát, Aradot, Dévát és Gyulafehérvárt is. Ismert költőink nyomában jártak Nagyváradon az Ady Endre Múzeumnál, majd Nagyszalontán az Arany János Múzeumot látogatták meg a Csonkatoronyban. Itt rendhagyó irodalomóra keretein belül jobban megismerhették a költő életét. Fontos történelmi helyszínekre is ellátogattak, ahol felidézhették az odavonatkozó eseményeket is.

Az ózdiak találkoztak Erdélyben élő magyarokkal, és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonaiban élő, nevelt gyerekekkel is, akiket ajándékokat is meglepték az Újváros Tériek. Nagy élményt jelentett számukra, hogy együtt vacsorázhattak Böjte Csaba testvérrel, aki egy példabeszédet is tartott a tanulóknak.

Nagyon sok élményben volt részük, jól éreztük magunkat a kirándulás során, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jöhetett létre – tette hozzá Kallóné Endrész Gabriella, a program szervezője.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában