Járvány

2020.04.28. 17:35

Egy csomó utcáról kitiltják a kocsikat New Yorkban

A járvány alatt így biztosítanak több helyet az embereknek.

Empty streets in Downtown on Manhattan Island in New York City in the United States. New York City is the epicenter of the Coronavirus pandemic (COVID-19).

Forrás: William Volcov / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP

Fotó: Brazil Photo Press via AFP

New York 160 kilométernyi utcáját lezárják az autók és teherautók elől a koronavírus-járvány alatt, emellett kibővítik a járdákat és kerékpárutakat is kiépítenek – közölte Bill de Blasio polgármester.

Az első 65 kilométernyi utat a következő négy hétben zárják le, a többit a nyár folyamán.

Még dolgoznak azon, hogy a metropolisz csaknem tízezer kilométert felölelő útjai közül pontosan melyeket tegyék autómentessé.

Az emberek az útlezárásoknak köszönhetően könnyebben tudnak egymástól távolságot tartani. Bár a metropoliszban szigorú kijárási korlátozások vannak érvényben, a friss levegőn való mozgás és sport engedélyezett, ezért szép időben a parkok meglehetősen telítettek.

Az utcákat addig tartják lezárva az autóforgalom elől, amíg a kijárási korlátozások érvényben vannak. Márciusban próbaképpen már lezártak néhány utcát, az akkori rossz időjárás miatt azonban a kevés visszhangja volt az intézkedésnek. De Blasio akkor felfüggesztette a projektet.

Borítókép: így festett New York egy utcája nemrégiben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!