Friss hírek

2008.09.05. 09:35

Veszélyes anyagot szállító kamion ütközött Budapesten - foszforsav és glicerin folyt az útra

<p>Foszforsavat és glicerint szállított az a kamion, amelyik pénteken reggel ütközött egy személyautóval Budapesten, a Hungária körúton. Néhány liter mindkét anyagból az útra folyt. A veszélyhelyzet miatt a Hungária körutat egyirányúsították, az 1-es villamos pedig csaknem két órán át nem közlekedett - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.</p>

Veszélyes anyagot szállító kamion ütközött egy autóval péntek reggel a fővárosban, a Hungária körúton, az Ajtósi Dürer sor előtti kereszteződésében. A teherjármű 200 darab 20 literes kannában foszforsavat,20 darab 200 literes hordóban pedig glicerint szállított. Az ütközéskor két foszforsavas és egy glicerines edény sérült meg. A veszélyes anyagok az útra folytak, azért riasztották a tűzoltóság Vegyi Felderítő Csoportját. A tűzoltók a folyadékot homokkal itatták fel, amit egy seprűs kocsival takarítottak el. Az épségben maradt kannákat és hordókat egy vegyi anyagtároló telepre vitték.

A mentés idejére a Hungária körúton csak egy sávon lehetett közlekedni és reggel kilenc óráig az 1-es villamos sem járt. A forgalom délelőtt 11 órára állhat helyre, kilenc órakor még nagy volt a torlódás. A balesetben a személyautó vezetője szenvedett könnyebb sérüléseket. Őt a helyszínen ellátták, nem kellett kórházba vinni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!