Lassító villamosok Miskolcon: “garanciális javítások”

Miért lassítanak újra a villamosok Miskolcon?
Miért lassítanak újra a villamosok Miskolcon?
Miskolc – Olvasónk írt nekünk: “A Malomszög utcai váltónál lassítottak nyáron a villamosok, azóta “kijavították”, de most néhány napja szintén ezt tapasztalom, hogy a Malomszög utcai váltónál, sőt az Ifjúsági háznál lévő váltónál is lelassítanak a villamosok. Mi az oka?” – kérdezi.

A felvetésre Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője adta meg a választ:

“Az MVK Zrt. tájékoztatása szerint a váltókon garanciális javítások és a természetes elhasználódásból adódó beavatkozások elvégzése vált szükségessé. A javítással érintett pályaszakaszokon sebességkorlátozás van érvényben. Ezzel együtt az üzemszerű működés a teljes pályaszakaszon biztosított. Az MVK Zrt. valamennyi, a vasúti személyszállítási tevékenység kapcsán szükséges hatósági engedéllyel rendelkezik. Így az MVK Zrt. a vasúti – villamos járművek üzemeltetése – tevékenysége során valamennyi jogszabálynak, üzemeltetési- és műszaki és technológiai előírásnak megfelel mind a vasúti pálya infrastruktúrájára, mind pedig a vasúti villamos járművek üzemeltetésére vonatkozóan. Ezeket rendszeres hatósági ellenőrzések is igazolják.”

ÉM-JLI


Miért lassítanak a villamosok Miskolcon?

Miskolc – Miért kell lelassítaniuk a villamosoknak Diósgyőrből a belváros felé haladva a Malomszög utcai megálló után lévő váltónál? – tette fel a kérdést olvasónk hozzáfűzvén, néhány éve nem kevés pénzből felújított – a teljes villamospályát a Zöld nyíl projekt részeként újították fel a közelmúltban 37 milliárdból, ebből a pénzből vásárolta a város a villamosokat is – sínekről van szó.
hirdetés
hirdet�s