Lassanként már egyévesek Bodrogkeresztúrban

Akt.:
Szombaton Berecz András mesél Keresztúrban
Szombaton Berecz András mesél Keresztúrban - © Fotó: ÉM
Bodrogkeresztúr – Töretlen lendülettel tovább folytatódik a Keresztúri esték.

Tavaly március végén indult útjára a bodrogkeresztúri Henye borbárban a Keresztúri esték rendezvénysorozat.

Változások

Azóta jó néhány millió liter víz lecsorgott a Bodrogon, és ahogy az lenni szokott, a frissen bevezetett programsorozat némi változáson esett át.

– Amit terveztünk, az abszolút bevált, sőt, még többet is kaptunk a vártnál – mondja Kolár Krisztina. – Eredetileg egy kicsit közösségfejlesztésnek is szántuk ezeket a kulturális programokat. Mára elértük azt, hogy az előadásaink gyakorlatilag kivétel nélkül telt házzal mennek. Rengeteg a visszajáró vendégünk, és többen egyre távolabbról érkeznek. A nyári szezonban is tele voltunk általában, a teraszon rendezett koncerteken alig fértünk. Aztán úgy éreztük, lassan váltanunk kell. Az, hogy péntekről szombatra tettük át az előadásokat, teljes mértékben bejött. A turisták nem feltétlenül szeretik a péntek esti időpontokat. Sokan a munkaidő letelte után indulnak útnak és elég stresszes, ha nem teljesen a saját tempójukban jönnek, hanem hajtja őket, hogy időben oda kell érni. Ezért hagytuk, hadd jöjjenek kényelmesen Tokaj-Hegyaljára, majd szombaton este már pihenésként éljék meg a programjainkat. Az őszi és téli folytatás mellett meg amiatt döntöttünk, mert a közönség igényelte az előadásokat, koncerteket. Ennél jobb érzés a szervezőknek pedig nincs és nem is kell. A harmadik változást pedig már tavaly ősszel elhatároztuk, hogy idén csak nyár elejéig tartunk előadásokat. Nyáron Tokaj-Hegyalján is rengeteg a program, egymást érik a fesztiválok, rendezvények.

Kolár Krisztina elmondta, a május végéig, június elejéig tartó sorozat fellépői nagyjából már megvannak. Idén is ellátogat Bodrogkeresztúrba Hobo, aki napra pontosan ugyanakkor jön, mint tavaly, ez alkalommal a Bob Dylan estjét hozza. A fősodor idén is a zene, de lesznek prózai műsorok is. A prózát erősíti Berecz András, aki most szombaton mesél majd a közönségnek.

– ÉM-BG –


Program

Február

  • 03. Clermont Quartet – vonósnégyes koncert
  • 10. Pély Barna feat. Jász Andris koncert
  • 24. Francia sanzon est: Bardóczy Attila és Berec Péter

Március

  • 03. Kozma Orsi Quartet
  • 10. Gubás Gabi: Itt laksz legbelül
  • 17. Vándor Éva: Shirley Valentine – színház
  • 24. Haydn: A megváltó utolsó hét szava a keresztfán

Április

  • 07. Petruska
  • 14. Hobo

A koncertek és előadások 19 órakor kezdődnek.