Lassan normalizálódik a helyzet Bükkszentkereszten

Akt.:
Lassan normalizálódik a helyzet Bükkszentkereszten
Lassan normalizálódik a helyzet Bükkszentkereszten - © Fotó: Bujdos Tibor
Bükkszentkereszt – A múlt héten esett félméteres hó olvad Bükkszentkereszten, ám maradt még tennivaló a településen.

Áram van, ám még nem minden házban és nem mindenhol. Az ÉMÁSZ hozzánk is később jön ki a 45 fokban megdőlt oszlopot megnézni, hiszen nyilván most nem ez a legfontosabb – nyilatkozta Orliczki Attila, bükkszentkereszti önkormányzati képviselő, miközben a portájára invitál. – Internetre azonban egy darabig még nem számíthatunk. Ez fontos, mert sokaknak a munkájához elengedhetetlen. A mellékutak azonban már járhatóak, éppen most végeztünk a Jázmin és az Őz utcákkal: kitakarítottuk, járhatóak autóval is.

hohelyzet-a-bukkben06-st

Orliczki Attila arról is beszélt, hogy minden kertben van káresemény, ez sajnos mindenkit érint. Ahol komolyabb fakidőlés van, azoknak a családoknak az önkormányzat felajánlotta segítségét.

– Szerencsére személyi sérülés nélkül megúsztuk az elmúlt napokat, és ez a legfontosabb! – hangsúlyozta. – A falu lakossága összefogott, számíthatunk magunkra és egymásra a bajban. Végigjártam a települést: az biztos, hogy több hétig eltart majd, amíg úgymond olyan lesz, mintha „nem történt volna semmi”. Arról nem is beszélve, hogy a turistaútvonalakat, vagy a gyógyító kövek környékét ki kell takarítanunk.

ÉM-JLI

hohelyzet-a-bukkben17-st
hirdetés


hirdet�s