Friss hírek

2009.08.11. 17:36

Az FKF Zrt. szerint törvényesen fizették ki a végkielégítéseket

<p>A Fõvárosi Közterület Fenntartó Zrt. a Kollektív Szerzõdés és a Munka Törvénykönyve rendelkezései szerint fizette ki a végkielégítéseket, illetve a munkavállalók járandóságait - olvasható a társaság keddi közleményében. Eszerint a végkielégítések mértékét a munkában eltöltött idõ határozza meg, így minden dolgozójuk ez alapján kapott pénzt, amikor távozott a társaságtól.</p>

Az FKF Zrt. a Fõpolgármesteri Kabinet állásfoglalása alapján részletes beszámolót készít az Igazgatóság és a felügyelõbizottság számára a kifizetésekrõl és a késõbbiekben is a bizottság határozata alapján fizeti ki a távozó dolgozók járandóságát - áll a közleményben.

A közleményben arról nem írnak, hogy mennyi pénzzel távozott a cégtõl 2007-ben Hajdu György vezérigazgató.

A Magyar Hírlap értesülései szerint a Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél fizethették ki az eddigi legnagyobb végkielégítést. A lap úgy tudja, hogy Hajdu György vezérigazgató több évtizedes munkáját 2007 májusi távozása után 100 és 200 millió forint közötti összeggel honorálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!