"Láss csodát!" – matinésorozat a Szépművészetiben

Különböző művészeti ágak találkoznak a “Láss csodát! – AEGON-matiné a Szépművészetiben” elnevezésű programsorozat foglalkozásain. Február 19-én lesz az első rendezvény a budapesti Szépművészeti Múzeumban, a farsang lesz a téma, Bíró Kriszta színésznő, Bujtor Balázs hegedűművész és Fekete-Kovács Kornél trombitaművész közreműködésével. Két további matiné is lesz tavasszal – mondta a Független Hírügynökségnek Eszéki Erzsébet, a sorozat szerkesztője.

Minden matinén lesz egy téma, ehhez keresnek műtárgyakat és irodalmi alkotásokat – mondta Eszéki Erzsébet. A programokra olyan vendégeket hívott meg, akik nem dolgoztak még együtt, esetleg nem is ismerik egymást. Az volt a cél, hogy valami új szülessen, hogy a résztvevőket inspirálja a téma és a többi meghívott. A képeket a Szépművészeti Múzeum biztosítja.

Február 19-én lesz az első program: Bíró Kriszta színésznő, Bujtor Balázs hegedűművész és Fekete-Kovács Kornél trombitaművész várja az érdeklődőket, a farsang lesz a téma. A következő matinét március 19-én tartják: Szabó T. Anna költő, M. Tóth Géza animációs filmrendező, Herczku Ágnes énekesnő és Lukács Miklós cimbalomművész “járja majd körül” a ritmus témakörét. Április 30-án lesz a harmadik program, akkor a tréfával, a vidámsággal foglalkoznak majd: Ónodi Eszter színésznő, Lackfi János költő, Dés András ütős és Szabó Dániel zongorista gondoskodik majd a jó hangulatról.

Mindhárom alkalommal délelőtt 10 órától lehet ismerkedni a kiválasztott műtárgyakkal, 11 órától várják a gyerekeket az előadók, utána pedig múzeumpedagógusokkal lehet majd alkotni.

Eszéki Erzsébet elmondta, hogy összművészeti programokat szerveznek, ahol a zenészek továbbviszik a hangulatot, a történetet, vagy ha akarnak, beszélnek. Az irodalom, a képzőművészet, a zene úgy fonódik majd össze, hogy az összjátékból egy újfajta művészeti produkció születik.