Laskai Attila olasz lehetősége

Még az is meglehet, hogy az egyelőre csapat nélküli egykori nyíregyházi középpályás visszatér Vácra, de a nyártól mindenképpen Olaszországba szeretne igazolni. A középpályásról [.pdf – 113KB]

Itthon van, pedig Vácon, esetleg Olaszországban kellene lennie. Laskai Attila egy éve igazolt el Nyíregyházáról, azóta a Duna-parti, ősztől élvonalbeli csapatban futballozik, a télen pedig szeretett volna Itáliába igazolni. Egyelőre két szék között a pad alá esett…
Az őszi teljesítménnyel elégedettek voltak a váciak, Gergely Károly, az akkori edző a sportnapilap hasábjain a mentalitásomat példaértékűnek nevezte – mondta Laskai Attila, akinek pályafutása Levelekről indult, majd a Spartacusnál lett NB I-es játékos.

– A télen szerettem volna külföldre igazolni, harmadorszályú olasz csapatoknál jártam, amelyek közül a Lancianoval meg is egyeztem. Az átigazolási időszak ugye január végéig tartott, én viszont februárban töltöttem be a huszonhármat, így még nevelési költségtörítést kellett volna fizetni értem, ezt pedig a pár hetes eltérés miatt nem vállalták az olaszok.

Vácon közben nem örültek neki, hogy a megbeszélt egy hetes távollétemből három lett, ráadásul nem írtam alá a profi szerződést, így lemondtak rólam. Habár, éppen a napokban üzent az új olasz tulajdonos képviselője, hogy még az is meglehet: számítanának rám a tavaszi folytatásban. Ha mindez nem jön össze, akkor a nyárig kivárok, és akkortól mindenképpen Olaszországban szeretném folytatni pályafutásom.

Testvériesen
Az átmeneti időszakban sem szeretne edzés nélkül maradni Laskai Attila, ezért csatlakozott az NB III-as ibrányiakhoz. Hogy miért oda? Egyrészt egykori edzője, Németh Károly szívesen biztosított számára lehetőséget, másrészt kézzelfoghatónak tűnt, hogy bátyjával, a nyártól az Ibrány által foglalkoztatott Mihállyal egy helyen tréningezzen.

– Bodnár Tibor –További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek