Lányokat várnak a programozás világába!

Akt.:
Lányokat várnak a programozás világába!
Miskolc – Nem lehet elég korán kezdeni! Szeptember 27-én szombaton 9 és 16 óra között kerül megrendezésre a Skool és a Misys – korábban IND Group – közös műhelyfoglalkozása, mely során 12-13 éves lányok ismerkedhetnek meg a programozás alapjaival újszerű, játékos formában. Ezzel meg is cáfolják azt a közkeletű tévhiedelmet, hogy a programozás férfi szakma lenne.

Az egynapos foglalkozásnak a banki szoftvereket fejlesztő Misys miskolci irodája –Miskolc, Bató ház-ad otthont, és a vállalat szakemberei oktatják és segítik majd a lányokat a tanulásban. Ez lesz a Skool legelső műhelyfoglalkozása vidéken, mely miskolci és miskolc környéki lányoknak is lehetőséget biztosít arra, hogy megismerkedhessenek a technológiával.

Scratch_600

Az egynapos foglalkozás során a lányok a Scratch nevű, az interneten ingyenesen elérhető programozási környezetben tanulnak, mely kifejezetten gyermekek számára készült, érdekes és látványos programelemeken keresztül vezeti be az érdeklődőket a programozás világába. A foglalkozás arra is lehetőséget biztosít, hogy a lányok betekintést nyerjenek egy sikeres IT vállalat működésbe, a Misys programozóinak mindennapjaiba, és élő példákon keresztül láthassák, milyen lehetőségek rejlenek számukra is a technológiai szakmában.

Június közepén indította első műhelyfoglalkozását a Skool azzal a céllal, hogy 11 és 16 év közötti lányok játékos élményeken keresztül ismerkedjenek meg a technológia területével. Azóta több mint 75 lány vett részt az elismert IT vállalatoknál megrendezett programozói műhelyeken és a kéthetes nyári tech-táborban. A foglalkozások szeptembertől immár egy szélesebb korosztály számára folytatódnak: 10-16 éves lányok vehetnek részt szombati érdeklődésfelkeltő programokon, illetve iskola utáni, mélyebb technológiai tudást nyújtó foglalkozásokon.

A Misys és a Skool miskolci műhelyfoglalkozásaira jelentkezni az alábbi linken, szeptember 25.-ig lehet:

Misys – Skool egynapos műhelyfoglalkozás Miskolcon, szeptember 27., szombat

Skool workshop 1_600