Üvegdarabbal vágta át édesanyja nyakát a mezőkövesdi nő

Akt.:
Üvegdarabbal vágta át édesanyja nyakát a mezőkövesdi nő
Miskolc, Mezőkövesd – Elmeállapotát is megfigyelik az előzetes letartóztatásba tett 52 éves nőnek.

A Miskolci Járásbíróság vasárnap egy hónapra elrendelte egy 52 éves mezőkövesdi nő előzetes letartóztatását “a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés” gyanúja miatt. A bíróság határozott a nő elmeállapotának megfigyeléséről is.

Mint az dr. Horváth Dórától, a Miskolci Törvényszék szóvivőjétől megtudtuk, a rendelkezésre álló adatok szerint – mint írttuk – a gyanúsított nő február hó 10-én reggel Mezőkövesden, a 80 éves édesanyjával közösen használt családi házban, előzetes szóváltás után kialakult dulakodás során, egy üvegdarabbal az édesanyja nyakát teljes szélességében elvágta. Az idő asszony a helyszínen meghalt.

A bíróság az előzetes letartóztatás elrendelését a gyanúsításban szerepelő bűncselekmény miatt kiszabható, akár életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére alapította. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A gyanúsított elmeállapotának megfigyelését az igazságügyi elmeorvos-szakértői vizsgálatakor észlelt tünetek indokolták. A végzés jogerős, a gyanúsított és védője a bíróság döntését elfogadta.

ÉM-SZB


Meggyilkoltak egy idős nőt Mezőkövesden

Meggyilkoltak egy idős nőt Mezőkövesden

Mezőkövesd – A gyanú szerint bűncselekmény áldozata lett egy mezőkövesdi nő.