Friss hírek

2008.09.02. 12:49

Ritka Marilyn Monroe felvétel bukkant fel Ausztráliában

<p>Egy ritka, Marilyn Monroe-ról készült 1959-es amatőr filmfelvételt árvereznek el Ausztráliában szeptemberben - közölte kedden egy aukciós ház. A két és fél perces felvétel, amelyet egy amerikai tengerésztiszt készített, nemrég került a nyilvánosság elé egy családi archívumból</p>

Az amerikai tengerésztiszt a "Van aki forrón szereti" című, Billy Wider rendezte vígjáték forgatásán készítette a most előkerült filmfelvételt, miután Monroe meghívta őt a filmfelvétel helyszínére. A nyolcmilliméteres tekercsen megörökítették, ahogy Monroe Tony Curtisszel elpróbálja a minden idők egyik legjobb amerikai vígjátéknak tekintett film egyik jelenetét, valamint látható a színésznő tengerészekkel körülvéve egy haditengerészeti bázison, de szerepel a filmen a rendező, Billy Wilder, és a film harmadik sztárja, Jack Lemmon is.

Az amatőr felvételt a tengerésztiszt halála után az ausztráliai Melbourne-ben élő lányának adta, aki több évig tartotta a fiókban, nem tudva, hogy mit kezdjen vele.

A nyolcmilliméteres film az eredeti Kodak dobozban van, és külön érdekessége, hogy színes, míg a Wilder vígjátékot fekete-fehér filmre forgatták. Az eredeti felvételt mellett a legtöbb pénzt ígérő licitáló DVD és CD másolatot is kap a felvételről, valamint az egész világra kiterjedő kereskedelmi jogokat is megszerzi.

A filmet elárverező aukciós ház reményei szerint a felvétel legalább húszezer ausztrál dollárért (2,7 millió forint) kel majd el.

Marilyn Monroe 1962-ben, 36 éves korában halt meg gyógyszer-túladagolásban, a hivatalos vélemény szerint öngyilkos lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!