Lánglovagok parádéja Debrecenben

Tűzoltók
Tűzoltók
Debrecen – Nagyszabású ünnepségre készülnek a debreceni tűzoltók május 3-án, melynek egyfelől védőszentjük, Flóriánnak a napja, másrészt a hivatásos önkormányzati tűzoltóparancsnokság fennállásának 130. évfordulója szolgáltat apropót.

Nagyszabású ünnepségre készülnek a debreceni tűzoltók május 3-án, melynek egyfelől védőszentjük, Flóriánnak a napja, másrészt a hivatásos önkormányzati tűzoltóparancsnokság fennállásának 130. évfordulója szolgáltat apropót.

 – Nagybecsű elődeink 1877-ben alakították meg a Debreceni Önkéntes Tűzoltóságot, mivel szükségessé vált az állandó védelem. A következő fél évszázad során bebizonyították, hogy helyük van a város társadalmában, s 1922-ben megalakult a hivatásos tűzoltóság – idézte a múltat pénteki sajtótájékoztatóján Kovács Ferenc parancsnok.

Az alezredes azt szeretné, ha minél többen látogatnának ki a jövő csütörtöki, Lovardánál rendezett tűzoltó bemutatóra (kezdés 11 órakor), ahol egyébként a lovasrendőrség és a mentősök is képviseltetik magukat. A régisek kedvelői szintén ne hagyják ki az ünnepet, mert korabeli tűzoltóeszközökkel is megismerkedhetnek. A rendezvényen minden gyermeknek kisebb ajándékkal kedveskednek!