Láncravert tüntetők menete

Csaknem négyszáz kilométert tesz meg láncokba verve Angliában egy kampánycsoport, amely a jelenleg is létező emberkereskedelem és a rabszolgasors szörnyűségei ellen tiltakozik. A csütörtökön indult menet szervezői Hull-ból Londonba vezetik a jelenleg körülbelül száz fős csoportot, ezzel kívánnak elnézést kérni a brit rabszolga-kereskedelemért. Amikor a menet London közelébe ér, politikusok is csatlakoznak majd hozzá, például […]

Csaknem négyszáz kilométert tesz meg láncokba verve Angliában egy kampánycsoport, amely a jelenleg is létező emberkereskedelem és a rabszolgasors szörnyűségei ellen tiltakozik. A csütörtökön indult menet szervezői Hull-ból Londonba vezetik a jelenleg körülbelül száz fős csoportot, ezzel kívánnak elnézést kérni a brit rabszolga-kereskedelemért.

Amikor a menet London közelébe ér, politikusok is csatlakoznak majd hozzá, például a miniszterelnök-helyettes John Prescott.

A gyaloglók csoportja “So Sorry” vagyis “nagyon sajnáljuk” feliratú pólóban vágott neki a több hetesre tervezett útnak. Az aktivisták március 25-én érnek majd a parlament elé Londonban.

Mint a szervezők egyike, David Pott elmondta, a menetnek remélhetőleg sikerül majd felhívnia a figyelmet a napjainkban is létező rabszolgaságra, amely a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet szerint jelenleg 12 millió embert érint.

A menet az első esemény abban a sorozatban, amellyel Nagy-Britannia idén emlékezik a rabszolgaság eltörlésének 200-ik évfordulójára.