Láncra verte gyermekét az utcán, míg dolgozott

Láncra verte gyermekét az utcán, míg dolgozott
A 42 éves apuka egy fához láncolta gyerekét, míg dolgát végezte.

Szerencsétlen helyzetbe került egy kínai férfi, aki nem tudta szavatolni gyermeke felügyeletét és biztonságát, ezért jobb lehetőség híjján az utcán egy fához láncolta 2 éves kisfiát. A kiláncolt fiúról készült képek bejárták a világsajtót, a közfelháborodás óriási. A férfit – játórkelők bejelentésére – a kiérkező hatóságok szóllították fel, hogy azonnal oldozza el gyermekét a fától.

Chen Chuanliu egy riportban azzal védekezett, hogy fogyatékos felesége nem képes ellátni és vigyázni a gyermeket, akiért azért is aggódnak most annyit, mert négy éves Ling lányukat nemrégiben elrabolták.

Az apa riksásként dolgozik Pekingben, keresete nem engedi meg, hogy felügyelőre bízza a kis Lao Liut, s miután migráns munkavállaló egy másik tartományból (Szechuan) nem jogosult az állami támogatású óvodai férőhelyre.

A család egy 6,5 négyzetméteres helyiségben él, a férfi napi keresete (átszámolva nem éri el az 1500 forintot) nem enged meg ennél többet. Nyilatkozatában azt is elpanaszolta: rossz anyagi körülményei miatt még egy fotója sincs eltűnt lányáról, amit kiplakátolhatna. “Nincs más lehetőségem mint, hogy kiláncolom a fiamat, nem veszíthetem el őt is” – mondta Chen Chuanliu.

Nézze meg a közfelháborodást kiváltó felvételt >>>