Lance Armstrong doppingolt?

Lance Armstrong doppingolt?
A hétszeres Tour de France győztes Lance Armstrongról bebizonyosodott, hogy állóképesség növelő hormont használt első győzelme idején 1999-ben – adta hírül egy francia sport napilap.

Lance Armstrong amerikai biciklis 1999-ben 18 hónappal azután, hogy hererákból felépült győzött a Tour de France-on.

Ezután még hatszor nyerte meg a versenyt, most júliusban volnult vissza.Első győzelmét akkoriban sokan csodának mondták. Mostanra kiderült, a doppingszer, amit használt 30%-kal is megnövelheti a teljesítményt.

A 33 éves sztár-sportoló úgy bukott le, hogy 6 évvel ezelőtti vizeletét megvizsgálták új, 1999-ben még ismeretlen eljárással.Armstrong egyelőre nem kívánja kommentálni a fejleményeket.

Azt sem tudni, milyen következményekkel számolhat a sportoló.

Lance Armstrong tagadja a doppingvádakat

Lance Armtrong tagadja, hogy első Tour de France győzelmét teljesítménynövelő hormonoknak köszönhette. A hétszeres bajnok, amerikai kerékpáros egy francia sport napilap keddi cikkére reagálva elmondta: mint korábban, most is egy szabálytalan vizsgálat alapján vádolják doppingolással. 

A hétszeres győztes, 1999-es első sikere volt a legnevezetesebb, hiszen 18 hónappal hererákjából való felgyógyulása után aratta.

A L’Equipe francia napilap azt állította keddi számában, hogy a hetedik győzelme után júliusban visszavonult sportoló, 1999-ben egy olyan szerrel tudott nyerni, amely akár 30 százalékkal növeli a teljesítményt.

Armstrong honlapján a www.lancearmstrong.com-on azt írja, már sokadszorra vádolják azzal, hogy doppingolt, ő viszont csak azt tudja megismételni, hogy soha nem használt teljesítmény növelő drogokat. A biciklista felhívta a figyelmet, hogy a cikkből is kiderül, hogy a vizsgálat megkérdőjelezhető és nem lesz szabályos eljárás ellene.

A L’Equipe a nemzeti francia doppinglabor az egykori versenyző 6 évvel ezelőtti vizeletéből egy új eljárással mutatta ki a kérdéses szert, amit annak idején más tesztek nem tudtak felfedni.



Sporthírek