Lampard: “Adebayor sosem ütött meg”

London – Frank Lampard, a Chelsea középpályása védelmébe vette a vasárnapi botrányos Liga-kupa döntőn kiállított Adebayort.

A togói csatár ugyanis azért kapott piros lapot, mert a partjelző szerint megütötte Lampardot. Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) három meccses eltiltásra ítélte Adebayort.

Az Arsenal – Chelsea Liga-kupa döntő hosszabbításában 14 játékos esett egymásnak. A bíró az Arsenalból Adebayort és Tourét, míg a Chelsea-ből John Obi Mikelt azonnal kiállította. Lampard ügynöke, Steve Kutner a BBC Sportnak azt mondta csütörtökön, hogy beszélt a középpályással, aki közölte, hogy senki sem ütötte meg. Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője egyenesen hazugnak nevezte a partjelzőt, ugyanis egyértelmű, hogy nem történt ütés.

Az indulatos nyilatkozat után a szövetség megkérte Wengert, fejtse ki álláspontját egy meghallgatáson: “A részrehajlóság olyan súlyos vád, ami alapjaiban rengetheti meg egy sportág integritását. Elutasítunk mindenféle feltételezést, hogy becstelen lenne a büntetőrendszerünk” – áll az FA közelményben.

Adebayor kedden fellebbezett a három meccses eltiltás ellen, de a szövetség elutasította.

Wenger véleményére pedig az FA közleményt adott ki, amely szerint a játékvezetői jegyzőkönyvben a partjelző nem tesz említést arról, hogy Adebayor ütött-e, csak annyi olvasható, hogy a támadó erőszakosan viselkedett, és meg akarta ütni Lampardot. A szövetség a togói játékost megvádolta még azzal is, hogy agresszíven lépett fel a bíróval szemben és nem volt hajlandó elhagyni a pályát. A csatár tagadta a vádakat, és személyes meghallgatást kért, amelyet március 6-án tartanak meg.