Lakos Imrét és Tótfalusi Györgyöt hallgatja meg ma a BKV-t vizsgáló fõvárosi bizottság

Lakos Imre volt közlekedési tanácsnokot, a fõváros városüzemeltetési bizottságának elnökét, valamint Tótfalusi Györgyöt, a BKV volt igazgatósági elnökét hallgatja meg a BKV ügyeit vizsgáló fõvárosi bizottság szerdán. Lakos Imrét elsõsorban napi munkájáról és a városvezetõkkel való kapcsolatáról kérdezik, valamint arról, hogy volt-e tudomása az azóta rendõrség elõtt lévõ ügyekrõl. Tótfalusi Györgynek elsõsorban az igazgatóság mûködésérõl és vizsgálatairól kell beszámolnia, valamint kap kérdéseket a szerzõdéskötésekre és a végkielégítési gyakorlatra vonatkozóan is.

A testület két héttel korábban meghallgatta Demszky Gábor fõpolgármestert és Ikvai-Szabó Imre fõpolgármester-helyettest is, az azt megelõzõ üléseken pedig a BKV korábbi és jelenlegi vezérigazgatói, több volt és mostani igazgató illetve a társaság felügyelõbizottságának volt elnöke válaszolt a kérdésekre.

A fideszes György István vezette eseti bizottságnak március 24-ig kell jelentést készítenie a tömegközlekedési vállalattal kapcsolatos állítólagos szabálytalanságokról.Sporthírek