Gyurcsány: ne szégyelljük magyarságunkat!

Kazincbarcika – Magyarságuk vállalására buzdította hallgatóságát csütörtöki kazincbarcikai lakossági fórumán a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke.

“Ne engedjük meg, hogy mások mondják meg, (…) jó magyarok vagyunk, vagy sem” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc az “Orbán vagy Európa? Válassz!” kampánya keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban mintegy háromszáz ember előtt.

Hozzátette: “szeretjük a hazánkat”, ám “szerintünk ez az ország sokkal jobb is lehetne; nem az országra haragszunk, hanem azokra, akik ilyenné tették”. “Ne szégyelljük magyarságunkat”, hiszen vannak sikereink, csak azt, “ami velünk most történik” – mondta.

Azokra “haragszunk, akik nem értik, hogy ez az ország sokkal jobb, élhetőbb, nyugodtabb is lehetne”, ha a kormány másképp vezetné – hangoztatta az ellenzéki politikus, volt kormányfő. Mint mondta, a következő választás fő kérdése és tétje: “Orbán vagy Európa”.

Kijelentette: az lenne a kívánatos, ha a politika mégsem erről szólna, hanem például az adó-, az iskola- vagy a nyugdíjrendszer átalakításáról. “Vannak olyan szerencsés országok, ahol erről szól a politikai vita” – jegyezte meg.

– MTI –Lakóhelyem.
BOON.HU


hirdetés