feltörekvő zenekar

2020.02.09. 10:00

Borsodból törnek a csúcsra

Ismerkedjünk meg Miskolc egyik feltörekvő csapatával, a HERE WE ARE zenekarral!

Zöldi Anikó

Forrás: HWA

A négy fős banda 2018 márciusától zenél együtt a jelenlegi felállásban, stílusa pop-rock. Roli, a basszusgitáros csatlakozott a legkésőbb a már összeszokott társasághoz, de rögtön befogadták.

A HERE WE ARE (HWA) tagjai ismerősek lehetnek, hiszen többségük más bandákban is aktívan közreműködik. Ritka az olyan csapat, ahol nem kerülnek az előadók alkotói válságba, a srácok szerencsére ezt az érzést még nem tapasztalták meg, ugyanis mindig van miről írniuk. A tavasztól őszig tartó időszakban a koncertekre és fesztiválokra koncentrálnak, télen pedig a zenék megalkotása a cél.

A beavatott

A HWA csapatának tavaly jelent meg az első nagy lemeze, amelyen 10 dal hallható és a „Lámpás” albumnevet viseli. A zenekar igyekezett minden hónapban egy új dallal és egy videóklippel is meglepni a rajongóikat, és ezáltal fokozni a kíváncsiságukat. Mindig előre dolgoznak, már most van 3-4 új szám a tarsolyukban, amiket később hallhatunk majd a csapattól. Elárulták, hogy a közeljövőben jelenik meg egy új dal „Ellopott éjszakák” néven. A zenekar országszerte koncertezik, de megyénkben szeretnek a leginkább játszani, hiszen itt a legismertebbek. Nem véletlen, hiszen a srácok tősgyökeres borsodi fiatalok.

A banda igyekszik újabbnál újabb meglepetéssel készülni rajongóik számára. Jövőbeli terveik között szerepelnek zenekari versenyek, videóklippek, de a későbbiekben szeretnének A Dal-ban is szerencsét próbálni. A legfőbb céljuk, hogy dalaikat minél több emberhez eljuttassák, illetve sikeresek legyenek a hivatásukban, ami az életük is!

A bandában családtagként tekintenek egymásra, hiszen nem csak zenésztársak, hanem barátok is. A srácok szeretnek minél több közös programban részt venni együtt, Gabi beavatása is ilyen volt. Sokszor láthattuk filmekben, olvashattuk könyvekben vagy élhettük át, milyen is egy ilyen beavatás. Ezzel az utolsó kis aprósággal lett teljes a csapat.

„El ne ejtsd”

Tomi és Gabi szívesen emlékezett vissza az aggteleki videóklip forgatására, ami a Hófehér királynő című számukhoz készült. A helyszínt nem lehetett autóval megközelíteni, ahol leparkoltak, onnan nagyjából 1 kilométer sétára volt a hely. A hóban, a tükörjégen kellett a zenekar tagjainak pakolni és cipekedniük a hangszerekkel és az aggregátorokkal is, hiszen az erdő közepén nem volt áram. A fiúk folyamatosan elestek, megbotlottak és cipekedés közben ez nem volt túl szerencsés. Próbálták nem elejteni a zenekari kellékeket. Végül átfagyva, de sikerült leforgatniuk a klipet, ami fantasztikusan sikerült.

A régi képek című daluk klipforgatása pedig azért emlékezetes Gabi számára, mert neki ez volt a legelső videóklip forgatása.

Május 22-én sok szeretettel várnak mindenkit a koncertjükre, ami hazai pályán lesz, Miskolcon, a Helynekemben. A koncert ingyenes és korhatár nélküli. Mi pedig további sok sikert kívánnunk nekik.


A zenekar tagjai

Kacsenyák Gábor (Gabi) – ének

Kaló Dániel (Dani) – gitár

Somogyi Roland (Roli) – basszusgitár

Zán Tamás (Tomi) – dob

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!