Lakástüzek megyeszerte: lakhatatlanná vált az épület Nyékládházán és Mezőkeresztesen

Lakástüzek megyeszerte: lakhatatlanná vált az épület Nyékládházán és Mezőkeresztesen
© Illusztráció
Borsod-Abaúj-Zemplén – Három helyen is lakóépületben keletkezett tüzeknél kellett közbeavatkozniuk megyénk tűzoltóinak. Nyékládháza, Boldogkőújfalu, Mezőkeresztes.

Dojcsák Dávidtól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensétől tudtuk meg, hogy teljes terjedelmében égett egy családi ház tetőszerkezete és egy szobája Nyékládházán, a Sugár úton. A miskolci hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal elfojtották a lángokat. A tűz nem terjedt tovább az ingatlan többi helyiségére, azonban a ház lakhatatlanná vált.

Melléképületről terjedt át a tűz a lakóházra Boldogkőújfalun, a Dózsa György utcában. Teljes terjedelmében égett egy tizenhat négyzetméter alapterületű melléképület és a mellette álló parasztház tetőszerkezetének mintegy hetven százaléka. Az encsi és a gönci hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet, miközben átvizsgálták az ingatlant és eltávolítottak belőle egy háztartási gázpalackot.

Ugyancsak lakóházban keletkezett tűz miatt riasztották a tűzoltókat Mezőkeresztesre, a Táncsics Mihály utcába. Ott a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely az épület egyik szobájában keletkezett és a tetőszerkezetre is átterjedt. Az ingatlan ideiglenesen lakhatatlanná vált, a lakók elhelyezésében hozzátartozóik nyújtottak segítséget. Szerencsére egyik helyen sem sérült meg senki.

– ÉM-SZB –