Lakástűz – a gyerekek gyújtogattak

Valószínűleg a magára hagyott gyerekek játszottak a tűzzel abban a lakásban, ami szombaton kora délután gyulladt ki Hódmezővásárhelyen.

A 10. emeleti lakás akkor kapott lángra, amikor a 10 éves kislány és 5 éves öccse egyedül volt otthon, mert anyjuk elment a boltba. A gyerekek a szomszédoktól kértek segítséget, ők értesítették a tűzoltókat is. A lakásban akkora tűz volt, hogy megolvadtak a radiátorok és emiatt, valamint az oltáshoz használt víz miatt öt lakás teljesen elázott.
A tulajdonosoknak az önkormányzat azonnal felajánlott szállást a helyi kollégiumban, de az elmúlt éjszakát mindenki rokonoknál és barátoknál töltötte. A családok nem merték teljesen üresen hagyni lakásaikat. A férfiak szinte mindenhol otthon maradtak, mert féltek attól, hogy éjjel kifosztják az üresen álló lakásokat – tudta meg a Független Hírügynökség Göbl Vilmostól, a hódmezővásárhelyi önkormányzat szóvivőjétől.

A tűzben nem sérült meg senki. Kiskorú veszélyeztetése miatt a rendőrség eljárást indított, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A kigyulladt lakás teljesen lakhatatlanná vált.Sporthírek