Lakáson és az utcán is támadott a fiatal rabló Miskolcon

Rács mögött marad a Miskolcon idősekre támadó fiatal - Illusztráció
Rács mögött marad a Miskolcon idősekre támadó fiatal - Illusztráció - © Forrás: 12NEWS.com
Miskolc – A Miskolci Járásbíróság fenntartotta az előzetes letartóztatását annak a fiatalkorú férfi vádlottnak, aki egyik alkalommal a saját lakásukban fosztott ki idős embereket, máskor az utcán támadt egy járókelőre.

Kitépte az aranyláncot a nyakából

A vád szerint a fiatal tavaly június 6-án délelőtt bement a 74 éves és a 76 éves idősek miskolci lakótelepi lakásába és pénzt követelt az idős házaspártól. A házigazdák nem adtak pénzt a hívatlan látogatóknak, ezért ő a férfit fellökte, a nő nyakából az aranyláncot kitépte és az asztalon található táskával és pénztárcával együtt elmenekült. Az idős házaspár a bántalmazás következtében könnyebb sérüléseket szenvedett.

Egy másik alkalommal előfordult, hogy a fárfi az utcán egy járókelő kezéből kitépte a táskát a benne lévő 17 ezer forint készpénzzel, személyes okmányokkal, valamint mobiltelefonnal. A hirtelen mozdulat következtében a megtámadott arccal a földre esett. Ezután – még aznap este – egy lakásába próbált bejutni, azonban az ajtó feszítésével járó zajt a szomszéd észrevette, így menekülni kényszerült.

Rablásért akár 7 év

A fiatal vádlottal szemben rablás, közokirattal visszaélés, és lopás miatti folyik büntetőeljárás.

A bűncselekmények akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. A várható büntetés miatt fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne, vagy ismét bűncselekményt követne el, ezért a bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

– ÉM-SZB –