Friss hírek

2009.06.25. 13:47

Katolikus labdarúgó akadémia indult Gyulán: felvették az első játékosokat

<p>Több mint negyven tizenéves jelentkezett a gyulai Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémiára. A felvételit csütörtökön tartották, az első osztályba 24 fiatal futballista jelöltet vesznek fel. Az akadémia indítását tavaly jelentette be Gyulán Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök. Az egyházmegye a tervek szerint kétmilliárd forintot fordít az akadémiára, egyebek mellett tornacsarnok és pálya épül majd, ahol előreláthatóan száz, tíz évesnél idősebb gyermek tanulhat focizni a jövőben.</p>

A fiatal focisták egyelőre Gyulán a Karácsony János Katolikus Iskolában tanulnak majd, a tervek szerint minden héten hat, nyolc edzésük lesz, szombatonként pedig mérkőzések.

A cél egyértelműen az elit képzés, a legjobb játékosokat akarjuk kinevelni - mondta Baranya István sportigazgató. A katolikus jelző az iskola nevében nemcsak arra utal, hogy a katolikus egyház a fenntartó, hanem arra is, hogy az oktató, nevelő munkában a keresztény értékrend érvényesül. A labdarugó akadémia szakmai tanácsadója Varga Zoltán olimpiai bajnok labdarugó, tizenkétszeres válogatott, a tokiói olimpián aranyérmet szerzett csapat tagja.

Az iskolába egyébként nemcsak a határon innen, hanem a határon túlról is várják a jelentkezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!