Lakás-rendelet

Lakás-rendelet
Bizonyos témákban a különböző politikai pártok előszeretettel csámcsognak Ózdon. Nem elég a városnak a rá nehezedő számtalan nehézség, még ezzel is szembe kell néznie. Olyannyira érdekesek a helyi problémák, hogy olykor még a fővárosból is megjelenik egy-egy politikus. Marosréti Ervin jegyzete.

Tízmilliós autókkal érkeznek, az utat pedig Budapestről a GPS mutatja nekik. Megállnak a Városház Téren, megtartják a szónoklatukat az általuk elhívott médiumoknak, aztán tovább állnak, mondván: ezt is kipipálták. Teszik mindezt úgy, hogy egyáltalán nincsenek tisztában a helyi viszonyokkal, a kisebbségi helyzettel, a településen jelenlévő munkanélküliséggel, és az emberek véleményével.

Ez a jelenség tapasztalható volt két esztendővel ezelőtt, amikor az önkormányzat korlátozta a közkutak vízkifolyását, mivel óriási kiadást jelentett a pazarlás. Csak megjegyzem: azóta sem halt szomjan senki, minden rászoruló igénybe veheti a szolgáltatást. Erről az ügyről leszállt a politika, most van más, méghozzá az ózdi lakásrendelet. A város polgármestere és a PM-es pesti politikus szócsatája csak a kezdet volt, ezután jött a megyei kormányhivatal vizsgálata. 57-ből 3 pontot kifogásoltak, a vizsgálat eredményét pedig mindkét fél másképp kommentálta.

Hogy ebben a helyzetben kinek van igaza, azt mindenki döntse el saját maga, a városnak viszont egyáltalán nem tesznek jót az ilyen mesterségesen generált ügyek. Helyben ugyanis sokat tesznek azért, hogy a többségi és a kisebbségi társadalom békében éljen egymás mellett, az ilyen ügyek azonban könnyen felkorbácsolhatják az indulatokat.

Marosréti Ervin


Janiczak: a lakásrendelet kapcsán csak néhány pontot kifogásolt a Kormányhivatal

Ózd – Az ózdi önkormányzat nem az ellenzéki pártok, hanem a város és a helyi lakosság érdekeit tekinti fontosnak. tovább »

Janiczak: a kormányhivatal három helyen kifogásolja az ózdi lakásrendeletet

Budapest, 2015. július 14., kedd (MTI) – Ózd jobbikos polgármestere szerint a borsodi kormányhivatal mindössze három paragrafust kifogásol a város új, összesen 57 paragrafusból álló lakásrendeletéből. Janiczak Dávid erről kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t, a szóban forgó paragrafusokat ugyanakkor nem nevezte meg. tovább »

PM: a kormányhivatal szerint is törvénysértő az ózdi lakásrendelet

Ózd, 2015. július 9., csütörtök (MTI) – A Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) szerint törvénysértő a Jobbik vezette ózdi önkormányzat lakásrendelete, ezt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal is elismerte – közölte a párt csütörtökön az MTI-vel. tovább »

Törvényességi felülvizsgálatot kért a NEKI az ózdi lakásrendelet miatt

Budapest, 2015. május 21., csütörtök (MTI) – Törvényességi felülvizsgálatot kért a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) az ózdi lakásrendelet több pontjával kapcsolatban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivataltól. tovább »

PM: Ózdon kiszorítják az önkormányzati lakások szegény bérlőit

Budapest, 2015. május 19., kedd (MTI) – A Párbeszéd Magyarországért szerint Ózdon “egy botrányos lakásrendelettel” kiszorítják a városból a szegényeket. tovább »

Szigorúbb lakásrendeletet alkottak Ózdon

Ózd – Elkezdődtek a kilakoltatások az ózdi önkormányzati lakásokból, a kintlévőség megközelíti a 64 millió forintot. tovább »
hirdetés


hirdet�s