Helyi közélet

2010.02.05. 13:21

Nézőpont: Határidő

<p><em>Százötven-kétszáz diák adatait kell bevenniük ilyenkor az iskoláknak az úgynevezett érettségi szoftverre, közeledik ugyanis az érettségire történő jelentkezés határideje.</em>&#160;<b>Hegyi Erika jegyzete</b></p>

Nem egy iskolában hallottam, hogy nem mindig megy zökkenőmentesen a munka, mert ahogy közeledünk február közepe felé, egyre nehezebben és lassabban működik a rendszer. Voltak olyan iskolák is, ahol viszont egyáltalán nem panaszkodtak. Gondolom ott, ahol már január elején elkezdték az adatok rögzítését. Úgy tűnik, erre szükség is van, mert ha az ország minden középiskolája egyszerre akarna rögzíteni, abból nem sok jó származna.

Az érettségi szoftver üzemeltetője, az Oktatási Hivatal nem tud semmit az olykor nehezen működő rendszerről. Pontosabban azt nem tudja, hogy nehezen működik. Vagy nem jelezte ezt nekik eddig egyik középiskola sem, vagy jelezte, de a hivatalban megoldásként azt tanácsolták, hogy időben kezdjék el az érettségizők adatainak rögzítését. Így történhet, hogy a diákoknak jóval előbb le kell adniuk jelentkezési lapjukat a február 15-ei határidő előtt. Végül ez is egy megoldás. De talán mégis meg kellene oldani, hogy ha már a pedagógusok rengeteg ideje elmegy az érettségi előkészítésével és lebonyolításával, legalább a rendszerrel ne kelljen bajlódniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában