Lakás – ellenõrzi csoport lesz Mosonmagyaróváron

Lakás – ellenõrzési csoport létrehozását tervezi Mosonmagyaróvár. A csoport feladata az önkormányzati bérlakások rendeltetésszerû használatának ellenõrzése lenne. Az alpolgármester szerint ezek a lakások egyre rosszabb állapotban vannak, miközben egyre nagyobb az igény rájuk, ezért kell kiszûrni a rossz bérlõket.

Egyre rosszabb állapotban vannak az önkormányzati bérlakások Mosonmagyaróváron, a bérlõk egy része nem ügyel a tisztaságra és a megfelelõ körülmények kialakítására, ezen akar változtatni az önkormányzat. A város évente 100 millió forintot költ a lakások felújítására, miközben egyes bérlõk azokat lelakják. Több mint 700 ilyen lakás van a városban és kétszer ennyire lenne igény, fõleg most, a gazdasági válság idején – mondta a Független Hírügynökségnek Nagy István alpolgármester.

Ezért egy lakás – ellenõrzési csoport létrehozását tervezi a város, mely bármikor bejelentésre, és évente kétszer, tavasszal és õsszel ellenõrizné a lakásokat. Önkormányzati bérlakást szociális alapon kaphatnak a rászorulók most három évre, mely két évre meghosszabbítható, ezután újra kell pályázni. A város azt tervezi, hogy a bérleti idõt egy évre csökkenti, vagyis évente felülvizsgálja, hogy az adott család rendeltetésszerûen használja- e az ingatlant, ha kiderül, hogy nem, akkor a bérleti idõt nem hosszabbítja meg.

A lakás- ellenõrzési bizottság tagja lenne a szociális bizottság elnöke, az igazgatási osztály vezetõje, és lakásügyekkel foglalkozó ügyintézõ, a lakásokat fenntartó Movinnov Kft. vezetõje és a cigány kisebbségi önkormányzat egy tagja is.

A városi a legközelebbi közgyûlésen dönt a lakás- ellenõrzési csoport felállításáról, mely várhatóan márciusban megkezdi mûködését.