Lady Gaga kiállt a meleg katonákért

Lady Gaga kiállt a meleg katonákért
Az extravagáns amerikai popénekesnő kedden a legnagyobb videómegosztón tette közzé üzenetét, amelyben arra sürgette az amerikai törvényhozókat: vonják vissza azt a jogszabályt, amely megtiltja a nyíltan homoszexuális nőknek és férfiaknak a katonai szolgálatot.

Washingtonban egyébként kedden kapják kézhez azt a jelentést a honatyák, amely a tiltás megszüntetésének hatásait elemzi.

Mint a sztár fogalmazott: a szenátusnak jóvá kell hagynia a “ne kérdezd, ne mondd” elvét elvető új törvényt még az idén, mert különben évekig is eltarthat a folyamat. Lady Gaga szerint a tiltó törvényt azért is meg kell szüntetni, mert diszkriminatív és rossz példát mutat.


Lady GaGa erotikus, botrányos videója >>>


Lady GaGa hatalmas pocakot növesztett >>>

“Évek óta tudjuk, hogy az amerikaiak többsége készen áll a törvény visszavonására” – mondta Lady Gaga videóüzenetében. Emlékeztetett arra is, hogy sok leszbikus nő és meleg férfi vetett véget életének az elmúlt időben, és szerinte ehhez a tiltás is hozzájárult.

A “ne kérdezd, ne mondd” szabályt Bill Clinton elnöksége idején vezették be. Az amerikai szenátus demokrata képviselői idén szeptemberben megpróbálták megváltoztatni az eljárást, amely szerint a hadseregen belül nem lehet firtatni a katonák szexuális orientációját, ám ha valakiről kiderül mássága, akkor leszerelésre kényszeríthetik. A republikánusok azonban nem támogatják a változtatást, így a demokrata többségnek nem sikerült kellő mennyiségű szavazatot szereznie.
– Független Hírügynökség –