Ladik – Médiavetélkedő a középkorban

Akt.:
Ladik - Médiavetélkedő a középkorban
Ladik - Médiavetélkedő a középkorban
Bikal – Az öt lány az ország legjobb diákjaival vetélkedett a főnyereményért.

A Ladik országos versenyébe nevezett a kabai Spontán 2 csapat. Az öt diák szerda délelőtt mérettette meg magát az ország 16 legjobb csapatával. Az immár hatodik alkalommal megrendezett „Lapot a diákoknak” című médiavetélkedőn a műfaj-és megyei napilapok ismerete mellett, a kreatív gondolkodásra is szükségük volt a csapattagoknak, s felkészítő tanároknak egyaránt.

– A feladatok nagyon kreatívak és gondolkodtatóak voltak, s egy kicsit én is diák lehettem. – mondta Kasina Józsefné a csapat felkészítő tanára.

Médiavetélkedő a középkorban

A verseny után a diákok a középkorba cseppentek, s bikali Élménybirtokban újabb próbatételek elé álltak. A gyerekek a csatacsillag és dárdahajítás mellett többek között megismerkedtek a mézeskalács díszitéssel és a hímzéssel is. A leküzdött akadályok után a diákokat apróddá és lovaggá avatták.

Ladik - Médiavetélkedő a középkorban ©

– Nagyon jó itt lenni, sok élménnyel gazdagodhattam, s remélem, hogy a versenyen is jól szerepeltünk – mondta Kiss Anikó, a Spontán2 csapat egyik tagja.

A szórakozás itt nem ért véget, hiszen a döntősöknek az este is tartogatott meglepetéseket. A csapatokat a jól megérdemelt vacsora után tábortűz és karaoke bulin várta, ahol nemcsak énekelhettek, de akár örök barátságok is köthettek.

HBN

Ladik médiavetélkedő döntő – vissza a középkorba

Bikal, Bonyhád – Vetélkedtek sajtóismeretből, dárdát vetettek, sodrófát hajítottak, gólyalábon járkáltak az országos döntő résztvevői.