Helyi közélet

2011.08.25. 11:49

Kánikula: A pékségben télen-nyáron jó idő van

Miskolc, Forró - Hőségben dolgozni kimerítőbb, mint normális hőmérsékleti viszonyok mellett – ennek ellenére a kenyeret meg kell sütni és az ebédet is el kell készítenie valakinek.

Miskolc, Forró - Hőségben dolgozni kimerítőbb, mint normális hőmérsékleti viszonyok mellett – ennek ellenére a kenyeret meg kell sütni és az ebédet is el kell készítenie valakinek. A megyeháza konyháján dolgozók délre már elkészültek az ebéddel, és úgy, hogy az ablakokat kitárták, és már nem üzemeltek a gázzsámolyok és a sütők – csak a melegentartók működtek –, a konyhában negyven fok volt a hőmérséklet. „Szinte elviselhetetlen a hőség, főleg olyankor, amikor a levegő is párás, de már megszoktuk, és sok minden úgysem tehetünk ellene”, mondta Takácsné Suhajda Edina, a konyha vezetője, amikor arról kérdeztük, hogyan birkóznak meg a hőséggel? Az itt dolgozók természetesen sokat isznak, de pihenni a déli hajtásban aligha van idejük.

A pékek szeretik a meleget

A forróság a Forrón üzemelő Buci pékség egyik vezetője Bortnyik István szerint náluk elviselhető. A pékek szeretik a meleget, de míg az üzemben állandó 33 Celsius-fok van, addig odakinn majd 38 – a pékségben tehát jobb a klíma, mint a falain kívül, mondta.

A MIHŐ-nél a nagy melegben a dolgozók részére folyamatosan biztosítanak hűtött ivóvizet illetve szénsavas vizet. Ez vonatkozik a kazánházakban, hőközpontokban dolgozókra is, akik a használati melegvíz előállítása miatt vagy a karbantartási munkák idején ezekben az egységekben végzik munkájukat. A szabadban dolgozók gépjárművekre telepített vízadagolókból kapják a vizet, a 24 órán át működő műszaki ügyeleten pedig klímaberendezést működik – tájékoztatta a sajtót Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs és PR-vezetője.

ÉM-SZP


Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Bár azt hihetnénk, ilyenkor a medencékben hűsöl, aki tehet, a fürdők forgalma jelentősen nem emelkedett.


Miskolc - A Miskolci Állatkertben is tombol a kánikula: az állatok is az árnyékot keresik, ahol nagyokat szundítanak napközben.


Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A hőmérsékleti rekordot nem értük el, de közel jártunk hozzá.


Miskolc – A betegek a kánikula idején fokozottabb odafigyelést igényelnek.


Miskolc – A hőségriadót a meteorológiai szolgálat előrejelzései alapján az országos tiszti főorvos rendeli el.


Miskolc – Locsolóautók, közterületi ivókutak, vízosztás – az önkormányzat így próbálja elviselhetőbbé tenni Miskolcon a kánikulát.


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tippjei.


Miskolc – A legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között a MIVÍZ Kft. ivóvizet kínált a megyeszékhely három forgalmas pontján.


Miskolc – Az előttünk álló hétvégén jelen állás szerint úgy fest, hogy két nagy miskolci sportrendezvényt is kánikulában rendeznek meg szombaton délután: a Diósgyőr – Siófok meccsen, és a Salakmotor Páros Európa-bajnokság népkerti elődöntőjén is jóval 30 Celisus fok felett lehet a hőmérséklet.


Borsod-Abaúj-Zemplén megye – A héten marad a kánikula, hétvégén kissé mérséklődik a meleg.


Miskolc – Olvasóinkat a kánikulai időjárásról, a forróságról, a hőség elleni védekezésről kérdeztük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában