Lábon lőtte támadóját egy rendőr vasárnap Tiszajenőn

Szolnok – Lábon lőtte támadóját egy rendőr vasárnap Tiszajenőn, a 37 éves szeghalmi férfit este megműtötték, ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult nyomozás a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészségen – tájékoztatta közleményben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A szeghalmi férfi 2018. május 6-án, vasárnap, kora délután öngyilkossági szándékkal a személygépkocsijával keresztben megállt a tiszajenői vasúti átjáróban.

A helyszínre érkező rendőr a férfi egyik rokonával megpróbálta őt lebeszélni az öngyilkosságról. A terhelt haragra gerjedt és ököllel a rendőr felé ütött, de a rokont találta el, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A közlemény szerint a fizikai erőfölényben lévő férfi rátámadt a rendőrre és folyamatosan ütlegelni, rugdosni kezdte, kiütötte a kezéből a rádiót, majd a gumibotot.

A támadás megtörése érdekében a rendőr elővette a szolgálati fegyverét és figyelmeztette a terheltet, hogy amennyiben nem hagy fel a cselekménnyel, használni fogja a fegyvert. A felbőszült támadó ettől sem riadt vissza, tovább folytatta a rendőr bántalmazását.

A rendőr ekkor egyszer combon lőtte a férfit. Az első lövésnek semmilyen hatása sem volt a gyanúsítottra, a támadással továbbra sem hagyott fel, ezért a rendőr még két lövést adott le a terhelt lábára, amely már megtörte az ellenállását.

A férfi súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, este megműtötték.

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség az őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását fogja indítványozni – közölte a megyei főügyészség.

A történtek után vasárnap a helyszínelés miatt szünetelt a vonatközlekedés Tiszakécske és Tószeg között, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították.

– MTI –