ERDON Helyi hírek

2008.08.12. 13:30

Tolerancia tábor Háromszéken

<p>Kovászna megye - Tizenöt háromszéki gyerek vesz részt a Kovászna Megyei Tanács keretében működő Europe Direct Információs Központ és a Székely Mikó Kollégium által szervezett tolerancia táborban, Bükkfalván.</p>

A szervezőktől megtudtuk, hogy az egy hetes rendezvényt az Európai Interkulturális Párbeszéd Évének a  tiszteletére szervezték a különböző nemzetiségű gyerekek számára. A résztvevők között van öt-öt  roma,  magyar és román ajkú diák, és  két  pedagógus. Az augusztus 12-16 között zajló  tolerancia tábornak a Bükkfalvi Téglás Panzió ad otthont. A szervezők szerint a tábor célja: a különböző kultúrák közötti párbeszéd fontosságának kiemelése, az egymással szembeni tolerancia szükségességének hangsúlyozása. A programban szerepel kerekasztal megbeszélés a toleranciáról, a himnuszok megtanulása, egyes roma, magyar és román alapkifejezések elsajátítása, filmvetítés, és természetesen  kirándulás.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!