Labdarúgók (is) dolgoznak a gátakon

Labdarúgók (is) dolgoznak a gátakon
A rendkívüli időjárás miatt elmaradnak a hétközi megyei bajnoki labdarúgó mérkőzések.

A csapadék folyamatosan esik és átírja a futballműsort is. Hétfőn még úgy volt, hogy a szerdára kiírt első osztályú találkozók közül csak hármat nem játszanak le, aztán ez a szám kedden megduplázódott, majd szerdán délelőtt Andó József, a szövetség elnökségének tagja „gyorshírben” közölte, hogy a május 19-20-ra tervezett bajnoki mérkőzések elmaradnak.

– A sportszerűség szellemében nem dönthettünk másképpen – adott magyarázatot határozatukra Balázs András, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke. – Ugyan vannak jó állapotban lévő gyepek, sőt az egyik helyen műfűves pálya is rendelkezésre áll, de gondolni kellett a szerényebb lehetőségekkel bíró klubokra, amelyek létesítményeiben jelentős károk keletkeztek volna a kilencven perces sárdagasztásokkal. Nekünk, vezetőknek az a dolgunk, hogy esélyegyenlőséget teremtsünk – tekintettel például a feljutás-kiesés kérdésére – és vegyük figyelembe az egyesületek érdekeit. 


Azonos időben

A szövetség első embere ezután arról számolt be, hogy több labdarúgó is kiveszi a részét az árvízi védekezésből, most pedig első a nehéz helyzetbe került emberek mentése, az ingóságok és az ingatlanok védelme. Ezért sem lenne helyes, ha kipihent játékosok mérnék össze tudásukat azokkal, akik esetleg napok óta a töltéseken állnak helyt és csak az összecsapásokra esnek be az öltözőkbe – ha egyáltalán tehetik. 

Az elnöktől megkérdeztük azt is, hogy mi lesz a hétvégi programmal?
– A szombat-vasárnapi műsorról a versenybizottság csütörtökön este hoz döntést – folytatta Balázs András. – Erről elektronikus úton, aztán a szövetség honlapján és a hírközlő szervek segítségével tájékoztatják a szakosztályok irányítóit. Arra mindenképpen figyelünk, hogy ne sérüljön a sportszerűség elve, így terveink szerint az utolsó három forduló találkozóit azonos időben kezdjük majd. Előbb mindenki pótolja elmaradását, ennek következtében a bajnokságok valószínűleg nem a kiírásban rögzített időben érnek véget, hanem később.