Friss hírek

2008.08.09. 08:38

Medvegyev orosz elnök: az orosz csapatok hadműveletet kezdtek Dél-Oszétiában

<p>Dmitrij Medvegyev orosz államfő szombaton bejelentette, hogy az orosz békefenntartók átfogó katonai műveletet kezdtek a grúz erők ellen Dél-Oszétiában.- közölte ITAR-TASSZ és a RIA Novosztyi orosz hírügynökségek.</p>

"Békefenntartóink, illetve katonai egységeink megkezdték hadműveletüket, aminek célja, hogy rákényszerítsék a grúzokat a békére." idézte a két hírügynökség Medvegyev szavait. Az elnök a Kremlben tartott válságtanácskozáson beszélt, amelyen részt vett az orosz védelmi miniszter és a vezérkari főnök.

Medvegyev pénteken úgy fogalmazott, hogy grúz csapatok "lényegében agressziót hajtottak végre orosz békefenntartók és békés lakosok ellen péntekre virradóra."Az orosz elnök azt mondta, hogy Oroszország nem hagyja büntetlenül állampolgárai halálát Dél-Oszétiában, Moszkva megvédi az orosz állampolgárokat, bárhol is tartózkodjanak.

Közben szombaton a grúz külügyminisztérium azt közölte, hogy az orosz harci gépek szétbombázták a fekete-tengeri kikötőt, Poti-t. A tbiliszi külügyminisztérium közleménye szerint a lakosok közül sokan az orosz agresszió áldozatai lettek, mivel "az oroszok teljesen elpusztították a várost, amely kulcsfontosságú kikötő az olajszállítások szempontjából a Kaszpi-tengertől, és igen közel van a Baku-Spsa olajvezetékhez, valamint egy olajterminálhoz."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!