haon-sportoldal

2011.08.24. 20:22

DVSC-TEVA vs. Újpest: Kabát győzni jön Debrecenbe

Debrecen - Ellenfélként tér vissza vasárnap a korábbi Loki-játékos, Kabát Péter. Az Újpest csatára portálunknak elmondta, a Nagyerdőn sem lehet más a céljuk, mint a győzelem megszerzése.

Debrecen - Ellenfélként tér vissza vasárnap a korábbi Loki-játékos, Kabát Péter. Az Újpest csatára portálunknak elmondta, a Nagyerdőn sem lehet más a céljuk, mint a győzelem megszerzése.

Vasárnap délután négykor rendezik az OTP Bank Liga hetedik fordulójában a DVSC-TEVA–Újpest összecsapást, a találkozónak a presztízsjellegen túl egyéb érdekessége is akad. A vendégek soraiban ugyanis több, korábban Debrecenben szereplő ember is található: tavaly decemberig a Lokinál alkalmazták a lilák trénerét, Zoran Szpisljakot, ahogyan a sportigazgató Bartha Csaba is az Oláh Gábor utcán dolgozott a múlt év végéig. A pályán is lesz régi ismerősük Mészároséknak, hiszen könnyen lehet, hogy a Nagyerdőn pályára lép Takács Zoltán, Böőr Zoltán és Kabát Péter. Utóbbit faggattuk a rangadó előtt.

A támadó nem gondolhat vissza jó szájízzel pályafutásának hajdúsági időszakára, hiszen ahelyett, hogy kitöltötte volna a szerződését, egy esztendő után elváltak a klub és a játékos útjai. Kabát gyakran volt sérült és többször is eltiltották, de a harkovi „bódébalhé" sem tett jót a megítélésének, ezért kijelenthető: egyik fél sem bánta különösebben a szakítást. Az Újpestre visszatért labdarúgó most nagyon motiváltnak érzi magát a mérkőzés előtt.

Kabát győzni akar

– Vegyes érzésekkel készülök a meccsre, hiszen én mindig mindenki ellen győzni akarok, ugyanakkor mégis csak eltöltöttem Debrecenben egy esztendőt, ami pikánssá teszi számomra a találkozót – kezdete mondandóját Kabát Péter.

– Nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen a Loki jó csapat, mi sem bizonyítja jobban, hogy hatból hat mérkőzést nyert meg ebben a bajnokságban. Ennek ellenére bízom a mieinkben, szeretnénk megszerezni az első győzelmünket, amivel elindulhatnánk fölfelé. Biztosan sokan lesznek kint a stadionban, tehát jó hangulatú, hajtós mérkőzésre van kilátás, még ha délután négykor, majd negyven fokban is kell játszanunk, amit nem igazán tudok megérteni.... – fogalmazott a csatár, majd elmondta, a négy vereséget követő két döntetlen azért sokat javított az újpestiek hangulatán.

– Kicsit oldottabbak vagyunk, hiszen most már van pontunk is, de azért úgy vélem, a legutóbbi, Diósgyőr elleni kilencven percet meg kellett volna nyernünk. Sajnos, ott elhullajtottunk két pontot, de remélem, a DVSC ellen majd bepótoljuk! Már csak azért is bízom ebben, mert Zoran Szpisljak érkeztével nagyon jó szakember vette át a szakmai munkát Újpesten, aki új impulzusokat adhat a játékosoknak. Számomra is nagy könnyebbséget jelent, hogy már dolgoztam vele Debrecenben.

Szerencsés DVSC-TEVA

Kabátot végül a két csapat erényeiről kérdeztük.

– A DVSC-TEVA legfőbb erőssége most a kiváló csapatszellem, nagyon egységesnek tűnnek a hajdúságiak. No, és látva a Loki Pápa elleni meccsét, elmondhatom: szerencséjük is van, hiszen a Lombard az első félidőben kitömhette volna a vendégeket. Hogy bennünket mi vezethet sikerre Debrecenben? Ezt nem szeretném elárulni, majd a pályán mindenki megbizonyosodik erről!

HBN-TN


Sorsoltak a labdarúgó Magyar Kupában, az MLSZ-ben ezúttal a harmadik forduló párosítását ismertették.

Vasárnap rendezik az OTP Bank Liga hetedik fordulójában a DVSC-TEVA–Újpest összecsapást, a találkozónak a presztízsjellegen túl egyéb érdekessége is akad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!