boon-sportoldal

2010.08.13. 21:11

Volt edzés pénteken Diósgyőrben

<p>Edzettek a diósgyőri labdarúgók pénteken, lesz meccs.</p>

Mint arról korábban beszámoltunk: megtörtént ez elszámolás a DFC Kft. részéről az önkormányzat felé, így elhárult az akadály az elől, hogy a városházásról útnak induljon a havi támogatás.

Portálunk úgy értesült, hogy nem csak a júliusi, hanem az augusztusi támogatás folyósítását is elindították pénteken délelőtt, vagyis 14 millió forint biztosan befolyó bevétellel számolhatott Nagy Béla, a DFC Kft. ügyvezetője. Hogy ebből a pénzből, vagy más forrásból, arról nem kívánt nyilatkozni az ügyvezető (a klub hivatalos honlapján az is megjelent, hogy máshonnan is várnak pénzt), de a pénteki edzés után megkezdték a játékosok alapilletményeken túli kifizetését, hogy a kedden tett ígéretet, az egy havi járandóság ,,célba juttatását” teljesítsék. És mert volt pénz, volt edzés is.

Kik játszhatnak?

De nem mindenki játszhat azok közül, aki tegnap is edzett, ugyanis csak 16 diósgyőri játékos számára váltották ki a játékengedélyeket pénteken délelőtt Budapesten, a Magyar Labdarúgó Szövetségben. A tavalyi évadban a csapat keretéhez tartozó, élő szerződéssel rendelkezők közül a sérülése miatt hetekre kidőlt Kleiber kivételével a további kilenc játékos (Dobos, Giák, Gohér, Horváth G., Gal, Rados, Roszel, Zsivoczky, Kovács Á.) pályára küldésének nincs adminisztratív akadálya. Ahogy a DVTK utánpótlásából a felnőtteknek átkerült két élő szerződésű játékosnak (Illés, Bihari), valamint azoknak sem, akiknek kettős játékengedélyt kértek, és a felnőtt együttes mellett az U19-es gárdában is bevethetők (Kovács Zs., Szabó D., Bacsa). Viszont a csütörtökön még szerződéssel nem rendelkezők közül csak két a DVTK-ban, NB I-es meccsen már pályára lépett labdarúgóra (Lippai, Bogyó) számíthat az edzői stáb vasárnap. A többiekről Nagy Béla, a DFC Kft. ügyvezetője a következőket mondta:

Menougong tudtommal sérült, és vele még egyeztetnem kell néhány részletet a szerződtetésével kapcsolatban, Halgasnak, Szabó P.-nek és Müllernek még nincsenek rendben a papírjaik, Budovinszky játékengedélyét az iráni szövetségtől kellett volna kikérni, és amíg az ideér az heteket vesz igénybe, így ő biztosan nem tudott volna játszani. Faggyas sérült, vele kapcsolatban még tisztán szeretnék látni abban, hogy mikortól számíthatunk a játékára, Mészáros M.-t még teszteljük, az ő szerződtetésére még nem kaptam javaslatot az edzői stábtól, Abdouraman ügyében, szerződtetésében még nem tudtam egyezségre jutni.

A DVTK csapatának kispadján – Nagy Béla elmondása szerint – Benczés Miklós fog ülni vasárnap, neki kell majd eldönteni, hogy a 13 bevethető mezőnyjátékos, és a 2 kapus közül ki szerepel kezdőként és, hogy kik ülnek majd a kispadon.

A DVTK kerete

Kapusok: Rados, Giák.

Mezőnyjátékosok: Dobos, Gohér, Horváth G., Gal, Roszel, Zsivoczky, Kovács Á., Kovács Zs., Szabó D., Bacsa, Illés, Bihari, Lippai, Bogyó.

Sérült: Bacsa.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!