Friss hírek

2009.01.11. 16:47

Elsüllyedt komphajó Indonéziánál - keresik a túlélőket

<p>Több, mint 250 emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy indonéz komphajó Celebesz szigetének közelében vasárnap. A katasztrófa idején erős vihar volt a területen, négy méter magas hullámokkal. Arról egymásnak ellentmondó információk érkeztek, hogy mennyien menekültek meg.</p>

Az indonéz komp Celebesz szigetének nyugati részétől ötven kilométerre süllyedt el a viharos tengeren, helyi idő szerint hajnalban. A mentést, amelyben az indonéz haditengerészet két hajója is részt vesz, a rossz időjárási körülmények nehezítik, de egy tisztségviselő elmondása szerint éjszaka is folytatni fogják a kutatást az esetleges túlélők után.

A hajón 250 utas, és a 17 fős személyzet volt a katasztrófa idején. Sorsukról ellentmondó információk érkeztek. Az indonéz közlekedésügyi miniszter azt állította, hogy halászoknak sikerült kimenteniük 150 embert, de állapotukról nem tudott semmit mondani. A minisztérium tengeri közlekedési főosztályának vezetője azonban azt mondta, hogy csak 18 embert mentettek ki halászok.

A hajó, a közlekedésügyi miniszter állítása szerint egy ciklonba került. Egy túlélő a TVOne televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy négy méter magas hullámok csapkodták a hajót elsüllyedése előtt. A televízió meg nem erősített információi szerint mindössze három mentőcsónak volt a kompon.

Az eltűntek sorsáról nem lehet tudni semmit, azt sem, hogy a vízbe került embereknek volt-e idejük a mentőmellények felvételére. A helyi idő szerint hajnalban történ katasztrófa idején az utasok többsége ugyanis valószínűleg aludt - figyelmeztetett a közlekedésügyi minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!