TIPP - Futár

2008.08.15. 11:12

A gyerekek voltak a kiválasztottak

<p><P>Majdnem kiválasztott mentalisták adtak nagy sikerű műsort a múlt héten a miskolci GYEK-ben.</P></p>

Négy mentalista érkezett a múlt héten szerdán a miskolci Gyermek Egészségügyi Központba, hogy előadásával örömet okozzon a kórházban fekvő gyerekeknek. A rendezvény híre azonban kijutott a kórházból, és olyan kis betegek is eljöttek erre az alkalomra, akik szerencsére olyan állapotban vannak, ami nem indokolja a tartós bent fekvést.

– Eredetileg az én ötletem volt, hogy afféle egészségtúra keretén belül keressünk fel tíz kórházat, ahol gyerekek számára mutatjuk be műsorunkat, de szerencsére három kollégám is hamar ráállt a dologra – mondta Lui, a Kiválasztott című műsor egyik mentalistája, akinek a műsorban sikerült megríkatnia Rúzsa Magdit is. Lui magával hozta Miskolcra az egészségüggyel szoros kapcsolatot ápoló, a Kiválasztottban saját szívét megállító Rakonczai Mátét, az orosz rulettben jobbára nyerésre álló Breiner Tamást és Krisztián Panterát, aki ősi egyiptomi nyelven kérte kölcsön egy sólyom sasszemét (sic.). Csatlakozott hozzájuk egy-egy vendég a médiaválogatott tagjai közül, valamint Josh és Jutta, bárkik is legyenek őt, és Ricsi bohóc. Azokat a gyerekeket, akiket betegségük ágyhoz kötött, és nem tudtak ott lenni az aulában megrendezett műsoron, egy-egy mentalista a betegágyuknál is meglátogatta.

A mentalistákat a tévéműsorból ismerők között voltak, akik tartottak tőle, hogy az előadás „krisztusi” magasságokba szökell, de szerencsére Luiéknak sikerült megtalálniuk az ízléses egyensúlyt a „természetfeletti” és a valóság között, azaz a beteg gyerekeket véletlenül sem akarta egyikőjük sem az elme erejével meggyógyítani.

– A gyerekek pontosan tudják, hol a határ a bűvészet és a mentalizmus között. A műsorral az volt az elképzelésünk, hogy egy kis önfeledt szórakozást biztosítsunk a gyerekek számára, és ez, úgy érzem, sikerült – válaszolta felvetésünkre Lui. – Minden kórházban örömmel fogadtak bennünket, amikor megkerestük őket, hogy szeretnénk egy ilyen előadást tartani, egyedül a szegedi klinikán nem, elképzelhető, hogy ott hasonló félelmek miatt nem kértek belőlünk.

– A Piros Orr Bohócdoktorok hetente két alkalommal vizitelnek a GYEK-ben – mondta dr. Sólyom Enikő, a gyermek egészségügyi központ vezető főorvosa, aki maga nem volt ott a mentalisták műsorán, de csupa pozitív visszajelzést kapott. – A gyerekek nagyon szeretik ezeket az előadásokat, és úgy hallottam, a mentalistákat is nagy kíváncsisággal fogadták. Jobban tudták, ki a mentalista, ki nem.

A fellépéseik során a különböző kórházakban egy nagy fakanalat (ami talán a magától a Mestertől, Uri Gellertől is biztonságban van, hiszen remélhetőleg ő sem tudja elhajlítani) írtak alá a gyerek, amit ki fognak állítani egy forgalmas bevásárló központban, majd ha elég sokan látták, elárverezik, és a négy mentalista közös sugallata alapján választják ki azt az alapítványt, amelyik a befolyt összeget kapja. Az egészségügyi hakni egyébként olyan jól sikerült, hogy a négy mentalista elhatározta, ősszel közös turnéra indul, ezúttal már nem csak a kórházak gyerekosztályaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!